Må jeg virkelig betale for å skrelle poteter og jobbe når jeg skal på festival?

  Tanken med deltakerfestival er at vi alle skal skape festivalen sammen. Bakgrunnen er at for mange av oss, som har holdt på med festivalen i flere år, så er det nettopp det å lage festivalen sammen som er det hyggeligste med hele uka.

  De som kommer tidligst vil kunne delta og bidra mest og oppleve det fellesskapet som blir til gjennom at man lager noe sammen. Forhåpentligvis vil dette gi de som deltar en opplevelse av eiersskap til hele festivalen, slik at vi sammen fordeler ansvar og oppgaver gjennom uka.

  Alle deltar og bidrar så mye som man ønsker og vil. Det er ikke slik at man må jobbe så og så mange timer, eller får de og de oppgavene, slik man gjør som frivillig. Men man får muligheten til å være med og bidra med det man kan, når man vil.

  Samtidig så er det jo mange oppgaver som må gjøres, det må lages mat, rigges opp og rigges ned, passes på og alt som må til for at alle skal ha en fin opplevelse. Dette håper vi på å kunne gjøre og ta ansvar for sammen.

  De som kommer fredag eller lørdag, vil selvsagt ikke ha samme mulighet til å bidra på samme måte, Men vi håper likevel alle bidrar på sin egen måte. Det kan man gjøre ved å passe på hverandre, ta med seg en ekstra ølboks på vei for å kaste sin egen om det ligger en på bakken. Og om man ser at det trengs noe hjelp med å bære noe så kan man hjelpe til med det. Dersom vi trenger å bære 20 brett til ølsalget, så blir det jo bare en tur dersom 20 stykker tar et brett hver, i stedet for at en skal ta 20 turer. Og dersom man er edru og vil ta på seg en vest og passe litt ekstra på, så er det selvsagt også velkomment.

  Men det viktigste er at vi skaper dette sammen, og at vi sammen gjør det vi kan for at alle skal få en god opplevelse.