Program

Karlsøyfestivalen har de seneste årene utviklet seg som en samskapende og deltakende festival. Det betyr at alle som kommer på festivalen deltar og er med på å skape festivalen. Vi ønsker på denne måten å oppheve skillet mellom publikum, frivillige, arrangører, kunstnere, musikere og andre som bidrar på ulike måter.

Vi vil fortsatt booke/invitere noen spesielt til å levere teknikk og noe av innholdet til programmet. Men det er også åpent for at akkurat du kan kan komme på programmet med noe du har lyst til å bidra med eller vise frem.

Alle som kommer med på programmet er deltakere på lik linje med alle andre. De fleste som bidrar med innhold til programmet vil kanskje være med i programgruppa. Her hjelper man til med praktisk og teknisk tilrettelegging slik at programmet kan gjennomføres. Man hjelper hverandre med å rigge, koble og alt som skal til for at alle skal få gode opplevelser. Men det er ingenting i veien for at man også kan være med i en av de andre gruppene dersom man ønsker det.


Ingvild Austgulen

Fredsdepartementet

Fredsdepartementet er et band samt et kunstnerisk og filosofisk kollektiv som har som mål å sette fokus på fred og ikkevold. Vi har oppstått som en reaksjon på mangelen av sterke strukturer i den norske staten som støtter og gir plass i samfunnsdebatten til stemmer for fred og ikke-voldelig konflikthåndtering.

Loke

Fortellinger om skeive guder

Skeive har vært en del av samfunn til alle tider og alle steder. Hva skjer om vi prøver å lese de gamle norrøne mytene med skeive briller? Norrøne myter er fulle av fortellinger om guder og andre som bryter med normene til kjønn og seksualitet. Tenk bare på hvordan Sleipner ble til.  Klarte Tor og… Les mer »Fortellinger om skeive guder

Ødemark

ØDEMARK

Så vær forberedt på å bli imponert av Ødemark – et band som bringer sammen ulike musikalske impulser og skaper en egen, hardtslående og atmosfærisk garasjerockopplevelse. De er klare til å innta Karlsøyfestivalen 2023 og gi publikum en minneverdig musikalsk opplevelse.

Len Hansen

LEN HANSEN

Len Hansen er en norsk-canadisk kunstner, musiker, låtskriver og komponist med en imponerende karriere på over 50 år. Han har vært en viktig brobygger mellom Canada og Norge med sin gitar og sang. Han har opptrådt på hundrevis av konserter i Norge, Europa og Canada, og hans opptreden i Ålesund på 1970-tallet, sammen med artister som Finn Kalvik, Ingrid Hagerup og Fairport Convention, ble til og med sendt på NRK TV.

Sliteneliten

SLITENELITEN

Med poppete kraftballader, folkete visesanger med 70-tallsschwung, rockete rockelåter og tekster så tettpakket av mening at vokalisten nesten rapper, byr Sliteneliten opp til dans på vollen og allsang om å kreve sekstimers arbeidsdag, spise de rike, gi bønder ordentlige vilkår, knuse kapitalen, og skape en bedre verden med frihet, hus og dus for alle, ikke bare for de få.

Dan Fägerquist

DAN FÄGERQUIST (SE)

Karlsøyfestivalen er særdeles begeistret for å kunne presentere den svenske visekunstneren Dan Fägerquist på vårt festivalprogram i år. Etter en syv års pause fra turnélivet, er Fägerquist tilbake på scenen igjen med sin egen musikk, men med en tone som minner om de virkelig store.

Politisk kamp i Brasil 2023 med aktivistverksted

De jordløses bevegelse i Brasil (MST) mottok i mai seks aktivister fra Norge på solidaritetsbrigade gjennom Latin-Amerika-gruppene. Dette er et langvarig utvekslingsprosjekt mellom sosiale bevegelser i Norge og Latin-Amerika. MST, som en av verdens største sosiale bevegelser, kjemper for retten til jord og tilgang til sunn mat for alle. Aktivistene vil gi et innblikk i… Les mer »Politisk kamp i Brasil 2023 med aktivistverksted

"No techno no poetry”

“No techno no poetry” (RU)

“No techno no poetry” er et musikalsk samarbeid som ble tvunget til å stanse sin virksomhet i Russland etter starten på den fullskala russiske invasjonen av Ukraina. For å uttrykke sin motstand mot krig, publiserte de et manifest og gjorde en kollektiv avstandsbevegelse. Gruppemedlemmene bor nå i Wien, Berlin og Leipzig. Og for første gang på ett og et halvt år vil de dele scenen med hverandre igjen på Karlsøyfestivalen.

Gypsy Chicken

Åpen invitasjon til å bidra med programinnhold

Karlsøyfestivalen ønsker å invitere deltakerne til å bidra med programinnslag. Så dersom du/dere har noe du brenner for, et verksted, slampoesi, foredrag, musikk, stedsbasert naturkunst eller noe annet du gjerne vil dele med så kan du svare på denne åpne invitasjonen. Vi ønsker da at du fyller inn skjema under der du beskriver: Hva du/dere… Les mer »Åpen invitasjon til å bidra med programinnhold

Samskapende, involverende og deltakende kunst

Åpen utlysning for fasilitering av samskapende, involverende og deltakende kunst Karlsøyfestivalen 2023 vil ha fokus på samskapende, involverende og deltakende kunst. Det man på engelsk gjerne benevner som community art. Dette betyr en kunstnerisk prosess som bidrar til å skape fellesskap og er åpen for deltakerne på festivalen, uavhengig av tidligere kunstnerisk erfaring.   Vi inviterer… Les mer »Samskapende, involverende og deltakende kunst

Åpningsforestilling for KarlsøyYurta

KarlsøyYurta er Karlsøyfestivalens nye byggeprosjekt som er planlagt å stå ferdig i 2023. Formålet med prosjektet er et kulturbygg i tilknytning til Karlsøyfestivalen som skal fungere som produksjons- og visningsarena for dans og andre utøvende scenekunstformer. CrotonicX og Karlsøyfestivalen inviterer utøvende kunstnere til å være med å lage en seremoniell åpningsforestilling for KarlsøyYurta som en… Les mer »Åpningsforestilling for KarlsøyYurta