Praktisk info

Karlsøya er en vakker og frodig øy i Nord-Troms, som byr på fantastiske naturopplevelser og eventyr. Med tanke på at øya ligger akkurat på 70 grader nord så kan det være lurt å planlegge turen litt i forkant. Her er noen tips til hvordan du kan leve ha en behagelig festivalopplevelse på Karlsøya.

Fred-sticker

Klistremerkekonkurranse

Lukk øynene, åpne sinnet ditt, utforsk drømmene dine og la fantasien løpe løpsk! Vi søker deg til å lage årets klistremerke som alle deltakere får meg seg hjem fra festivalen. Frist for innsending er 1. juli så vi rekker å trykke opp før festivalen. Du har full kunstnerisk frihet i å lage det men vi… Les mer »Klistremerkekonkurranse

Deltakerpass / Billetter

Alle må kjøpe deltakerpass for å være deltaker på festivalen. Passet koster 500 kr hele festivalen og inkluderer enkel frokost og middag så lenge du er på øya. Det vil si at man kan komme lørdagen før festivaluka og være helt til tirsdag i uka etter. Man kan kjøpe deltakerpass på vår nettside (link) eller i inngangen når man kommer til øya. Når man kjøper pass så må man registere kontaktinformasjon og hva du vil bidra med på festivalen.

Roastfish&Cornbread

Transport / Reise

Rutebussen (hverdager) fra Tromsø 16.35 som korrespondedrer med ferge 18.20. På hverdager kan man ta ferga 07.20, som korresponderer med buss til Tromsø og flyplassen. 

Camping

Det er fri camping på øya så nå har du muligehten til å kombinere fantastisk naturopplevelser med festivalliv. Vi har også en “offisiell” festivalcamp i tillegg til en barnevennelig og rusfri familiecamp. Det er mulig å ta med bobil, men vi vil anbefale å sette igjen bilen på Hansnes fergekai og ta med telt og ryggsekk på ferga.

Bålmat

Mat og drikke

Deltakerpass inkluderer en enkel frokost og middag som spises i fellesskap. I tillegg så kommer vi til å selge et større utvalg god mat på kveldene. Drikke selges i Zapatista Bar på festivalhuset og vann er gratis. Blant utvalget så kan vi friste med blant annet bacalao, marinert villsau, linsesuppe, lapskaus og masse annet digg. Hvis du trenger noe mer så kan det kjøpes på Karlsøyabutikken, som har åpent hver dag under festivalen.

Været

Øya ligger omtrent akkurat på 70 grader nord og været kan skifte raskt. Det er som regel ganske fint vær og ikke alt for kaldt i starten av august, men er lurt å ta med varme klær, regntøy og gummistøvler hvis man skal holde seg tørr og varm.

utedoer

Vask og hygiene

Det er vaskestasjon med kaldt vann ute på festivalområdet. Det er også vasker med varmt vann på festivalhuset. Hygieneartikler og lignende selger på Karlsøyabutikken.

hund på festival

Hunder

Det er båndtvang på øya på grunn av dyrehold så hvis du har med hund så må du passe på at den ikke går løs eller plager noen. Kardemommeloven gjelder også for dyr.

Vil du ha stand på festivalen?

Vil du ha en stand for ditt parti, organisajon eller en markedsplass på Karlsøyfestivalen 2022?