Praktisk info

Karlsøya er en vakker og frodig øy i Nord-Troms, som byr på fantastiske naturopplevelser og eventyr. Med tanke på at øya ligger akkurat på 70 grader nord så kan det være lurt å planlegge turen litt i forkant. Her er noen tips til hvordan du kan leve ha en behagelig festivalopplevelse på Karlsøya.

Deltakerpass / Billetter

Alle må kjøpe deltakerpass for å være deltaker på festivalen. Passet koster 600 kr hele festivalen og inkluderer enkel frokost og middag så lenge du er på øya. Det vil si at man kan komme lørdagen før festivaluka og være helt til tirsdag i uka etter. Man kan kjøpe deltakerpass på vår nettside (link) eller i inngangen når man kommer til øya. Når man kjøper pass så må man registere kontaktinformasjon og hva du vil bidra med på festivalen.

Roastfish&Cornbread

Transport / Reise

Karlsøya ligger i Karlsøy kommune en god times bil-/ busstur nord for Tromsø. Det enkleste er å ta rutebussen (hverdager) fra Tromsø 16.35 som korrespondedrer med ferge 18.20. På hverdager kan man ta ferga 07.20, som korresponderer med buss til Tromsø og flyplassen. 

Camping

Det er fri camping på øya så nå har du muligehten til å kombinere fantastisk naturopplevelser med festivalliv. Vi har også en “offisiell” festivalcamp i tillegg til en barnevennelig og rusfri familiecamp. Det er mulig å ta med bobil, men vi vil anbefale å sette igjen bilen på Hansnes fergekai og ta med telt og ryggsekk på ferga.

Karlsøtyfestivalens Håndbok v8.1

Sjekk ut Karlsøyfestivalens viktigste arbeidsverktøy, Håndboka

Nå er det bare tre korte måneder igjen til vi samles i kreativt samspill på Karlsøy i Troms! 

Festivalforeninga har våknet til live, programmet er på vei ut til folk og årets plakat er i ferd med å bli ferdigstilt. I år som i fjor organiseres festivalen som et spleiselag, der valutaen er tid, lyst, interesse og innsats. Belønningen kommer i form av mestring, sosialt samvær, tilhørighet, identitet og ikke minst mengder av feit kunst, musikk, mat og andre kulturuttrykk i verdens flotteste natur.

Karlsøyfestivalen 2023

I år har Karlsøyfestivalen 25-årsjubileum!

I løpet av de siste 25 årene har vi utviklet oss til en eventyrlig samling av positive krefter, en feiring av alternative stemmer som kjemper for en bedre verden preget av solidaritet, medfølelse og kjærlighet. Vi har vårt eget manifest og en håndbok som beskriver festivalen, og som hjelper nye deltakere med å bli kjent… Les mer »I år har Karlsøyfestivalen 25-årsjubileum!