Deltakergruppene

Karlsøyfestivalen ønsker å skape en deltakende festival, og en levende møteplass der alle som kommer kan skape, leke, diskutere, lære og oppleve sammen. Alt som skjer iløpet av denne uka i august, skaper vi sammen.

Tanken bak deltakerfestivalen er at vi skaper en kultur der alle bidrar og drar lasset sammen, i tillegg til at vi har det gøy og hyggelig. På gruppemøtene hver dag finner vi ut hvordan vi skal løse alt som må løses for å lage festival. Sagt med andre ord; innad i hver gruppe finner vi ut hvor mye arbeid det blir på alle. Når mange deltar og bidrar, så blir det ikke så mye jobb på hver enkelt.

ALLE er deltakere og betaler én pris (600 kr) for hele uka og det inkluderer enkel frokost og middag i tillegg til alle aktiviteter, konserter og andre opplevelser. Barn og ungdom under 18 år er gratis.


Kjøkken- og serveringsgruppe

I kjøkken- og serveringsgruppa tilbereder vi god mat sammen med dyktige folk av de beste råvarene som finnes. I denne gruppa sanker vi også av de gode vekstene som finnes på øya. Og dette skal bli mat både til fellesmåltidene og til salg. I tillegg må noen selge mat på kvelden de timene salget varer.

Barne- og ungdomsgruppa

Vil du være med å lage artige dager sammen med barn og ungdom? I denne gruppa kan du få være kreativ, gå turer, lage mat over bål, danse, male, lage musikk og gjøre masse annet moro!

Vaktmester- og praktisk gruppe

Vi må ordne i stand plasser for å ha ly for regnet, legge presenning på scenen, sette opp lavvoer som folk kan sove i og hente trær som skal bli ved til bålene.

Om du liker å bygge, fikse og være praktisk, om du liker å være ute og jobbe med henda og kroppen, så bli med i denne gruppa!

Karlsøya. Foto: Grete Hoel

Miljø- og renholdsgruppa

I denne gruppa kan du være med å ordne så det blir gode omgivelser for oss alle. Vi har først og fremst lyst å være en grønn festival! I tillegg trenger festivalhuset en vask en gang iblant.

Har du ideer om hvordan vi kan tilrettelegge for at flest mulig er mest mulig miljøvennlig? Da blir vi glad for om du melder deg på denne gruppa.

Vertskap og vaktgruppe

Få alle som kommer til øya til å føle seg velkommen! Ved porten, på kontoret og rundt omkring. I denne gruppa er du med å gir info om fergeruter eller skjenkeregler, tar vare på deltakerne på ulikt vis og ordner klart til frokostene og allmøtene. 

Du kan i denne gruppa også bli brukt som potet, så om du er klar for litt av hvert – velkommen i gruppa!

Programtilrettelegging og teknisk gruppe

Vil du være med og sørge for at alt det fantastiske programmet kan skje?

Programtilrettelegging og teknisk gruppe er ansvarlig for stoler, lyd og lys på Zapatista bar, Lillescena, Storscena og alle andre scener som er på øya. Denne gruppa møter alle på programmet, og planlegger dagen på daglige morgenmøter.

Samskapende og sosial kunst og kultur

Mye av programmet på Karlsøyfestivalen, har en rød tråd ved at de er samskapende og sosiale kunst og kulturprosjekter.

Å samles gjennom samskapende og sosial kunst og kultur, er viktig fordi planeten vår er i krise på flere måter.

Forskere advarer om at om vi fortsetter på måten vi gjør nå, så går det raskt mot vippepunktet for store klimaendringer av det katastrofale slaget.

Ytre høyre vokser i Europa, murene bygges høyere og polarisering mellom folk blir sterkere rundt om i verden.

Og som vi alle vet, det skjer brutale folkemord, kolonialisme og maktovergrep.

Endringene som må skje for å redusere den store klimakatastrofen, er de samme vi trenger for å skape en verden med fred, solidaritet, inkludering og kjærlighet. Les mer her om hvordan vi kan være med å skape dette ved hjelp av kunst og kultur

Om’playade for Fred og Arne

Vil lage ESK, en Etter Skoletid KLUBB for Alle Aldre og alle farver. For alle som har mere tid enn kr. 

Samha, Grevling, Tingeling eller Britt Marryan Carlsson som hun faktisk heter, er en av dem som kom til Karlsøya da det var Rainbow gathering i 1989. Hun har vært på festivalen i mange år, og har forsøkt å få oss Stjernebevisste. Hun vil lage et Tingsted. en Cirkus arena. For det lekende menneske. Målet er AktivitesHus og Landesteder for hele C’laget, for alle som har mere tid enn kr. Er hennes Ønske’mål. Vår Siida. I år kommer hun til Karlsøya, har åpning for OLi OOO og Etter Skoletid Klubben ESK med ulike aktiviteter.