Karlsøyfestivalen

Karlsøyfestivalen Digital

Tilbake til programmet

Ohnesorg

Politisk visesang anno 2021

Bio

Ohnesorg spiller akustisk musikk med politisk relevans og tekster som vil si noe. De har en drøss konserter, flere EP'er og to album bak seg. I 2021 ga bandet ut plata Retten til byen på plateselskapet nr. 13.

Det handler om hvordan byens maktforhold påvirker alt fra hvordan vi bor til hva vi føler og hva vi kan forestille oss. De ti låtene, som både er tolkninger og egne, beskriver store og små kamper for tilhørighet.

Retten til byen er et sårt, ærlig og brennaktuelt manifest – og en vakker kjærlighetserklæring til prosessene som oppstår når folk samler seg for å skape ei framtid til det beste for fellesskapet.

Bandet ga ut debutplata Sanger for rastløse i 2018. Det inneholder tolkninger av alt fra kampsanger fra den spanske borgerkrigen, via tonesatte dikt av Jens Bjørneboe, til amerikansk riot grrrl punk – det hele pakket inn i Ohnesorgs særegne, lavmælte og melodiske lydbilde. Plata løftes ytterligere av fire av gruppas egne låter.

Ohnesorg betyr «sorgløs» og er inspirert av den vest-tyske studenten Benno Ohnesorg. Han ble skutt og drept av en sivilkledd politimann under en demonstrasjon i Berlin i 1967.

Rudolf Terland Bjørnerem og Jenny Berger Myhres lydhøre gitar- og klarinett-arrangementer, Martin Ulvins suggererende perkusjon på kalabash, samt Elida Høegs jordnære og utilgjorte vokal gjør Ohnesorg til et helt eget liveband.