Karlsøyfestivalen

Karlsøyfestivalen Digital

Tilbake til programmet

HOTBOX

Korte, eksklusive og intense opplevelser i kaskader av lys, lyd, røyk og pyro, ofte for et tilfeldig og intetanende publikum, i en bil!

Bio

Korte, eksklusive og intense opplevelser i kaskader av lys, lyd, røyk og pyro, ofte for et tilfeldig og intetanende publikum, i en bil! Nesten uten unntak forlater gamle (70+) og unge bilen med et bredt smil etter en sjokkerende brutal sonisk opplevelse. Prosjektet startet i Sør-Afrika i 2017 under festivalen Edge of Wrong da Morten Minothi Kristiansen og Kenneth Korstad Langås sammen med en gjeng andre reiste gjennom Karoo (ørken). I fravær av et adekvat lydanlegg og med en stor trang til å spille gnistrende harsh noise stappa de bilen full av folk og spilte på bilens eget lydanlegg.

I de påfølgende månedene og årene har HOTBOX spilt en imponerende rekke konserter i Øst-Europa, Russland, Sørøst-Asia, Sør-Afrika og i Norge. Fra tilfeldige konserter på Hardangervidda, Säffle Camping, på gata i Cape Town, Hanoi og Oslo til organiserte opptredener på PIPfest i Oslo, Lyse Netter (festival) i Moss, Støy på Landet i Trondheim, Winter Solstice i Oslo, inne på Blitz, Karnevalet i Oslo, demonstrasjon mot SIAN på Mortensrud, Galleri SLAKT i Bergen, Galleri Ram i Oslo, Spikersuppa Lydgalleri, for hele befolkningen på Utsira og på Oslo barnepoesifestival, for å nevne noen få!

Kenneth Korstad Langås (1968, NO) har bakgrunn fra scenekunst og billedkunst og har blant annet vært medlem av kunstkollektivet Verdensteatret. Han er støyaktivist og trives best blant flammer, røyk, strober og kaskader av støy ispedd en rekke andre musikalske genrer.

Morten Minothi Kristiansen (1979, NO) Risikomusikk/støyaktivisme. BA i scenekunst fra University of Cape Town (2004–06). Arrangør av festivalen Edge of Wrong fra 2006 – 2018. Monotone og brutale vegger av støy på ekstreme lydnivåer males med feilkobla elektroniske lydkilder.