Aktiviteter

På Karlsøyfestivalen skal det være like fint å jobbe som å danse, som det heter i sangen. Vi organiserer oss i grupper for å dele på arbeidet med festivalen, men målet med gruppene er å organisere aktiviteter for deltakerne. Aktivitetene strekker seg fra musikk- og kunstopplevelser via brennaktuelle politiske tema til barneaktiviteter, mat- og naturopplevelser.

Barnemakt

Masse aktiviteter for barn og familier

Karlsøyfestivalen er festival for hele familien. Barnegruppa planlegger aktiviteter gjennom hele året så her er det bare å henge seg på. Hvert år så har barnegruppa et hovedprosjekt som ofte ender opp i en forestilling av og med barna.

Unger Foto: Succa

Gjør det sjøl!

Om noen har lyst å bidra og delta med noe som er utenfor vår “plan”, så kan det kalles for “Gjør det sjøl”. vurdere hvordan prosjektet er i tråd med manifestet. Og hvor mye ressurser prosjektet krever. Så presenterer du prosjektforslaget for programgruppa.

Barneaktiviteter med Jessica Kiil (2022)

Barne- og ungdomsmakt fortsetter i år! 

Mandag og tirsdag vil alle barn, ungdom og voksne som melder seg på barne- og ungdomsgruppa kunne skrive opp hva de ønsker å gjøre på festivalen. Tirsdag kveld skal vi sammen skape et kjempeartig program, så ideene og ønskene vi har skrevet opp kan bli til virkelighet! Ved å lage programmet på denne måten er også barn og ungdom med på den unike opplevelsen med å skape festivalen i fellesskap. 

Samskapende og sosial kunst og kultur

Mye av programmet på Karlsøyfestivalen, har en rød tråd ved at de er samskapende og sosiale kunst og kulturprosjekter.

Å samles gjennom samskapende og sosial kunst og kultur, er viktig fordi planeten vår er i krise på flere måter.

Forskere advarer om at om vi fortsetter på måten vi gjør nå, så går det raskt mot vippepunktet for store klimaendringer av det katastrofale slaget.

Ytre høyre vokser i Europa, murene bygges høyere og polarisering mellom folk blir sterkere rundt om i verden.

Og som vi alle vet, det skjer brutale folkemord, kolonialisme og maktovergrep.

Endringene som må skje for å redusere den store klimakatastrofen, er de samme vi trenger for å skape en verden med fred, solidaritet, inkludering og kjærlighet. Les mer her om hvordan vi kan være med å skape dette ved hjelp av kunst og kultur

Hinsides det binære, en skeiv vandring i våre kategorier

Til årets festival presenteres workshopen med den filosofiske overskriften «hinsides det binære, en skeiv vandring i våre kategorier». Formatet er den frie workshop der deltakerne gjennom diskusjon, dialog, vandring og interaksjoner med natur, seg selv og andre kan stille spørsmål ved hvordan vi selv forstår verden i binære systemer og hvilken begrensninger det leder til. Innhold og vinkling blir til i møte med deltakerne.
Workshopen fasiliteres av Eiv Rindal, som i det daglige er aktivist i Trondheim.

Geitehælvete-workshops

Vi setter dagsorden med en langsgående fri workshop i det å skape en festivalzin. I tråd med tradisjonene fra «Geitehælvete» og den unike mediehistorien på Karlsøya, ønskes alle med på å skape en fri og rebelsk presse under festivalen.

Fasilitator: Eiv Rindal

Folk må gjerne forberede bidrag på forhånd.

Fred – Frihet – Kjærlighet

Permakultur, sjølforsyning og Karlsøy regenerativ  

I år er planen og fortsette på fellesskapshagen på festivalområdet som bygges ut for hvert år.

Linn Kalseth vil lære oss å lage dyrkningsbed på ekte permakultur-vis. Sammen skal vi bygge forskjellige fantasifulle dyrkekasser av naturmaterialer. Deretter skal vi ut på øya og sanke ingredienser, samt putte oppi matavfall fra festivalen. Til neste år blir dette god næring for urter og salat til festival kjøkkenet.

Linn Kalseth vil også ha et bilde-foredrag om gården deres på Skifte i Gratangen, Skifteveien Permakultur. I løpet av 3 år, på naturens premisser og uten å eie en traktor, har de klart å bli sjølforsynt på økologiske grønnsaker, egg, fisk og ved.

De har lyst til å inspirere folk til å dyrke og sanke mat sjøl, fremme permakultur og regenerativt jordbruk!

Candelaria Del Azar kommer fra Marokko med sine kunnskaper og driv for en grønn festival, for å lage en kompost av matavfallet vårt. Bli med, så kan du både bidra til Karlsøyas egenkompost og permakultur-hage og ta med deg mange gode tips hjem til deg selv! 

The Intergalactic Art School 

The Intergalactic school kommer til Karlsøyfestivalen i år!
Den tilbyr deltakerne og være med og kunnskape og samskape kunstskapelser! 
Det blir kurs og workshops i forskjellige materialer og teknikker, lokale og naturlige samt ullige, men også utenomjordiske og underjordiske og artificielle artistiske arktiske med f.eks akrylfarger & graff. I tillegg så samarbeider Intergalactic Art School med Karlsøyfestivalens vintage-hippie-klesworkshop, redical-print-workshopen,  Karlsøyfestival-community garden og alle andre som vil og kan være med oss. Bli med i vårt active-reasearch forskningsteam der vi alle utvikles og lærer oss sammen.
Fasiliteres av Sofia Waara

Workshop for enkel redesign, t-skjortetrykk og ull. 

Har du lyst til å lage dine egne klær med ditt eget statement og motiv?
Kanskje har du et kjedelig klesplagg som trenger et nytt design, eller har lyst å fikse på noe du finner hos oss?

I dette verkstedet for både barn og voksne lager vi årets feteste festival-t-skjorter og gir gamle klær ny mening!

Vi har mye tilgjengelig av utstyr og klær, men ta gjerne også med brukte klesplagg, bånd, knapper, stoffer som du ikke har bruk for, så noen andre kan gi det nytt liv. 
Fasiliteres av Linn Kalseth, Sunniva Nyhamar, Ranja Haugen, Sofia Waara, Silja Haugen med flere

Årets barneprogram!

Vil du være med å lage verdens beste sommeraktiviteter sammen med barn og ungdom?
Også i år skaper unger og ungdommer programmet sammen med de voksne som melder seg på barne-og ungdomsgruppa.
Dette er allerede på barneprogrammet i år er: 
T-skjorteworkshop, redesign og ullworkshop, Intergalactic Art School, turnworkshop, teaterworkshop,  yoga og stillhets-sessions for barn og unge. 
Konserter: Pønk for kidza og Karlsøy Fredskor + alle de andre konsertene!
På lørdagskveld er det barnekino inne på festivalhuset og fredagskveld aktiviteter i barnelavvoen.  Fra tirsdag til lørdag er det tre fellesmåltider for de som er med i barne og ungdomsgruppa. Gratis for barn og ungdommer under 18 år

Om’playade for Fred og Arne

Vil lage ESK, en Etter Skoletid KLUBB for Alle Aldre og alle farver. For alle som har mere tid enn kr. 

Samha, Grevling, Tingeling eller Britt Marryan Carlsson som hun faktisk heter, er en av dem som kom til Karlsøya da det var Rainbow gathering i 1989. Hun har vært på festivalen i mange år, og har forsøkt å få oss Stjernebevisste. Hun vil lage et Tingsted. en Cirkus arena. For det lekende menneske. Målet er AktivitesHus og Landesteder for hele C’laget, for alle som har mere tid enn kr. Er hennes Ønske’mål. Vår Siida. I år kommer hun til Karlsøya, har åpning for OLi OOO og Etter Skoletid Klubben ESK med ulike aktiviteter.

Velkommen til en grønn festival!

Vi ønsker fremover og bli en grønnere festival, bli stadig mer zero-waste og at vi kan bidra til det sirkulære kretsløpet. 

Veldig viktig beskjed i den forbindelse; Vi håper at alle som kommer på Karlsøyfestivalen tar med seg fat, kopp og bestikk, slik at vi på felles måltidene kan bruke det istedenfor engangsprodukter. Det er selvfølgelig oppvaskmulighet på området. 

Vi har en samreise-kanal på facebook der DU kan melde fra om du skal reise til eller fra Karlsøyfestivalen og har plass til flere i bilen din. Og så deg som trenger å sitte på, kan skrive inn der. Dette reduserer både kostnadene for folk og vi reiser mest mulig miljøvennlig. https://www.facebook.com/groups/1042009416783708/ Les mer om felleshagen vår og komposten vi skal lage sammen her