Aktiviteter

På Karlsøyfestivalen skal det være like fint å jobbe som å danse, som det heter i sangen. Vi organiserer oss i grupper for å dele på arbeidet med festivalen, men målet med gruppene er å organisere aktiviteter for deltakerne. Aktivitetene strekker seg fra musikk- og kunstopplevelser via brennaktuelle politiske tema til barneaktiviteter, mat- og naturopplevelser.

Utsikt fra Vetten

Turer på øya

Karlsøya er en grønn naturperle som ligger midt i et øyrike av høye fjell med snø på toppene. Naturen her er særdeles frodig og artsmangfoldet er enormt. Vi anbefaler å besøke øyas to topper Veten (203 m.o.h) og Varden (156 m.o.h.). Karlsøya er også en velkjent botantisk lokalitet i Nord-Norge. Det blir arrangerert turer med lokalkjente som villig deler av kunnskap om orkidéer, fioler og lokale historier.

Seminar

Seminarer og debatter

Som alltid så har vi politiske innslag stort sett hver dag som kuliminerer i hovedseminaret på lørdagen. Årets hovedtema er Fred, men vi kommer også til å fokusere på problemstillinger rundt urfolk, natur og feminisme.

Anti social Rejects - Foto: Rayner Johansen

Konserter inne og ute

Vi planlegger konserter og annen performativ kunst inne på Zapatista Bar, på Lillescenen, Storscenen og andre steder på øya. Hvis du spiller sjøl så kan du ta kontakt med programgruppa, hvis du har lyst til å hjelpe til med konsertene så kan du melde deg inn i program eller teknisk gruppe.

Quiz og Bingo!

Det ryktes om Quiz med Bingo-Brynjar og Bingo med Quiz-kongen på pubben tidlig i uka så det er en god idé å ta hull på sparegrisen før du drar på festival.

Art Walk og galleriåpning

Tradisjonen tro blir det utstilling og storflott galleriåpning på Galleri Galsa torsdag kveld. En ny tradisjon som har kommet til de siste årene er en Art Walk over øya der vi ser på land art og installasjoner folk har bygd før og under festivalen. Også drikker vi hvitvin og koser oss i Sandvika etterpå.

Spising av kjempegod lokal mat

Kjøkkengruppa sanker urter, salat, tang og andre vekster lokalt og lager utsøkte retter med blant annet villsau, klippfisk, hval og nytt av året, torsketunge!. Karlsøyfestivalen er ikke bare en politisk musikk- og kunstfestival. Den er også en matfestival! I tillegg til måltidene vi spiser i fellesskap så er det mulig å kjøpe seg en villsaubab, bacalao eller porsjon med linsesuppe på kveldene.

Festivalkino

Som vanlig viser vi aktuelle dokumentarfilmer på kvelden. Tirsdag 2. august viser vi filmen om Karlsøya: Mellom Geiter, Rock og Muhammed av Svein Andersen.

Hvis du har tilgang på filmer som kan være aktuelle så ta gjerne kontakt med programgruppa.

Barnemakt

Masse aktiviteter for barn og familier

Karlsøyfestivalen er festival for hele familien. Barnegruppa planlegger aktiviteter gjennom hele året så her er det bare å henge seg på. Hvert år så har barnegruppa et hovedprosjekt som ofte ender opp i en forestilling av og med barna.

Unger Foto: Succa

Gjør det sjøl!

Om noen har lyst å bidra og delta med noe som er utenfor vår “plan”, så kan det kalles for “Gjør det sjøl”. vurdere hvordan prosjektet er i tråd med manifestet. Og hvor mye ressurser prosjektet krever. Så presenterer du prosjektforslaget for programgruppa.

Bålkos, bading og sosialisering

Karlsøyfestivalen er først og fremst en møteplass for folk så ikke gløm å kose deg og prat med folk rundt bålet og i Storlavvoen. Det er også fint å gå seg en tur over til sandstranda i Sandvika og få seg et forfriskende bad i løpet av uka.

Kamera

Verksteder og kurs

Det er planlagt verksteder der vi sender en time live på nettet hver dag, festivalavis og selvfølgelig yoga hver dag. Hvis du vil bidra med noe du kan så bli med i eller ta kontakt med programgruppa.

Latinamerikagruppenes solidaritetsteppe

Verkstedet ved lappeteppet vil være åpent hver dag fra klokken 14.00 Lappeteppet er et kollektiv kunstpolitisk prosjekt under konstruksjon. Prosjektet startet som en kollektiv historiefortelling, og et kollektivt minne, for organisasjonen Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG). Første gang lappeteppet ble stilt ut var på Kunstnernes Hus vinteren 2020 i utstillingen Actions of Art & Solidarity. Siden… Les mer »Latinamerikagruppenes solidaritetsteppe