Påskemøte 2025

    18 – 20 April på Karlsøya

    Bakgrunn

    Påskemøtet 2025 vil starte et målrettet prosjekt for utvikling av Karlsøyfestivalen som deltakende og inkluderende festival- og helårsarrangør. Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

    I søknad til Kulturrådet heter det blant annet:
    Prosjektet vårt har som hovedmål å videreutvikle og styrke Karlsøyfestivalforeninga som organisasjon. Vi vil bygge videre på den samskapende og deltakende måten vi har utviklet som organisasjonsmodellen for Karlsøyfestivalen som arrangement.

    Vi vil med denne søknaden styrke prosessene ved å utvikle festivalen og de fysiske samlingene. Vi vil bruke samlingene til å bygge kompetanse, utvide nettverket, og skape en sterkere felles plattform for det vi allerede gjør, både under festivalen og gjennom helårig arrangørvirksomhet. 

    Vi ønsker spesielt å inkludere nøkkelpersoner og inspirerende aktører som kan hjelpe oss med å utvikle nye idéer og styrke eksisterende konsepter. Samtidig skal samlingene bidra til å forankre organisasjonen enda bedre i det lokale, tverrfaglige og tverrkunstneriske feltet vi allerede er en del av.

    Vi vil arrangere tre samlinger i året i 2025 og 2026. Vi vil for samlingene tilby reisestøtte til de som har behov for dette. Samlingene vil bli organisert over to helgedager og være en arena for verksteder, dialog og kulturelle opplevelser. Hver samling vil være todelt. Den ene delen vil ha fokus på arbeidet med festivalen. Den andre delen vil ha et faglig fokus rettet mot utviklingen av festivalorganisasjonen som en helårsaktør. Til denne delen vil vi invitere inn faglig kompetanse som kan hjelpe oss i dette arbeidet.

    Den første samlingen

    Den første samlingen går fra fredag 18. til søndag 20. april. Som faglig kompetanse har vi invitert Sarah Prosser til å fasilitere en del av denne samlingen. Sarah er en uavhengig inspirator og vever, som de siste årene har jobbet som bioregional vever i Waterford, Irland. Som vever jobber med å koble sammen ulike aktører på tvers av sektorer i en samskapende praksis for felles mål. Hun har tidligere vært på Karlsøyfestivalen og snakket om sosialt entreprenørskap. I arbeidet som bioregional vever har hun blant annet bidratt til en inkluderende, deltakende og samskapende prosess for et matmanifest for Waterford Bioregion.

    Samlingen vil være tredelt, der en del handler om å finne en retning eller visjon for arbeidet i og med festivalforeningen, en del handler om praktisk arbeid, inkludert kommunikasjon, for festivalen 2025, og den siste delen handler om å planlegge de kommende samlingene.

    Tentativt program

    Programmet starter fredag, men for de som er ankommet øya så møtes vi allerede torsdag kveld på festivalhuset. Fredag jobber vi med visjon sammen med Sarah. Lørdag er det praktiske forberedelser til festivalen i de ulike gruppene. Søndag har vi bare en halv dag der vi planlegger utviklingsprosjektet og tema for de resterende samlingene. Vi avslutter samlingen med felles middag før ferga går 15.50.

    Programmet kan endres ved behov.

    Fredag: Visjon

    Når Karlsøyfestivalen skal utvikle seg som en samskapende og deltakende helårsaktør er det nyttig å tenke nytt rundt hvorfor vi gjør dette, hva er det vi ønsker å få til, hva er felles mål og visjon.

    10.00 Frokost
    11.00 Introduksjon visjonsverksted (digital)
    11.30 Visjonsverksted del 1
    13.00 Pause med lunsj
    14.00 Visjonsverksted del 2
    17.00 Oppsummering visjonsverksted (digital)
    18.00 Avslutning
    19.00 Middag

    Lørdag: Forberedelser for festival 2025

    Lørdag jobber vi med praktiske forberedelser til festivalen. Det er først en felles del om involvering og deltakelse før vi jobber med praktiske forberedelser i de ulike gruppene etter lunsj.

    10.00 Frokost
    11.00 Erfaringer med og planer for å styrke involvering og deltakelse i festivalen (digital)

    12.00 Gruppeøkt 1. Program | Praktisk/Miljø
    13.00 Pause med lunsj
    14.00 Gruppeøkt 2. Kjøkken | Kommunikasjon
    15.00 Gruppeøkt 3. Mobilisering | Vertskap

    Planlegging i og på tvers av de ulike gruppene (mulighet for digital gruppe)
    17.00 Oppsummering av arbeid i gruppene (digital)
    18.00 Avslutning forberedelser
    19.00 Middag og pubkveld

    Søndag: Utviklingsprosjektet

    Søndag snakker vi om mål for utviklingsprosess og finner gjennom tentative tema og datoer for de påfølgende samlingene i prosjektet.

    11.30 Lunsj
    12.30 Planlegging av videre utviklingsprosess (digital)
    14.30 Avslutning og middag