Permakultur, sjølforsyning og Karlsøy regenerativ  

  I år er planen og begynne på en community garden på festivalområdet, eller “Karlsøy regenerativ”. Dvs en felleshage som forhåpentligvis bygges ut for hvert år.

  Linn Kalseth vil lære oss å lage dyrkningsbed på ekte permakultur-vis.

  Permakultur handler om å drive jordbruk på lag med naturen og å bruke de ressursene vi har tilgjengelig for å lage god jord og dyrke rein mat.

  Sammen skal vi bygge forskjellige fantasifulle dyrkekasser av naturmaterialer. Deretter skal vi ut på øya og sanke ingredienser som vi skal komponere til en fantastisk jordfabrikk. Her skal vi også putte oppi matavfall fra festivalen, som til neste år blir god næring for urter og salat til festival kjøkkenet.

  Slik kan du bidra til Karlsøyas egenkompost og permakultur-hage og ta med deg mange gode tips hjem til deg selv! 

  Linn Kalseth vil også ha et bilde-foredrag om gården deres på Skifte i Gratangen, Skifteveien Permakultur, og fortelle om hvordan de i løpet av 3 år, på naturens premisser og uten å eie en traktor, har klart å bli sjølforsynt på økologiske grønnsaker, egg, fisk og ved.

  De har lyst til å inspirere folk til å dyrke og sanke mat sjøl, og vise at det ikke er så vanskelig. Og de ønsker å fremme permakultur og regenerativt jordbruk, og vise med bilder hvordan de har gjort det og hvordan det funker.

  Candelaria Del Azar kommer fra Marokko og har vært på festivalen i mange år. Hun kommer også i år med sine kunnskaper og driv for en grønn festival, for å lage en kompost til festivalen slik at vi kan bruke den fantastiske ressursen matavfall er.