Samskapende og sosial kunst og kultur

  Mye av programmet på Karlsøyfestivalen, har en rød tråd ved at de er samskapende og sosiale kunst og kulturprosjekter.

  Å samles gjennom samskapende og sosial kunst og kultur, er viktig fordi planeten vår er i krise på flere måter.

  Forskere advarer om at om vi fortsetter på måten vi gjør nå, så går det raskt mot vippepunktet for store klimaendringer av det katastrofale slaget.

  Ytre høyre vokser i Europa, murene bygges høyere og polarisering mellom folk blir sterkere rundt om i verden.

  Og som vi alle vet, det skjer brutale folkemord, kolonialisme og maktovergrep.

  Endringene som må skje for å redusere den store klimakatastrofen, er de samme vi trenger for å skape en verden med fred, solidaritet, inkludering og kjærlighet.

  Mye har blitt endret opp gjennom historia ved at folk går sammen på tvers av kategori og nasjonalitet, skaper folkebevegelser, yter motstand og handler på andre måter enn det som har vært gjort. Folkebevegelser krever at vi står sammen på samarbeidende og inkluderende måter. Den kapitalistiske, kolonialistiske og utbyttende måten der penger og makt er viktigere enn folk, dyr, natur og planeten er ødeleggende for oss alle og må byttes ut med noe annet.

  Karlsøyfestivalens bidrag er å være et eksperiment i en uke, der ingen er frivillige, arrangører eller artister, – men der vi samlet lager festivalen basert på flat struktur og felles ansvar.

  Vårt bidrag er å være en festival med mening, der kunsten ikke bare er en fin ting som sees på i et galleri eller fin musikk hørt fra en scene – men der vi kan delta, skape sammen og være med å gjøre en forskjell.

  Vi får Intergalactic Art school på besøk, som både er samskaping og kunnskaping i det som kan kalles community art og environmental art. Kunstformene handler om å skape sammen på en måte som er bærekraftig og styrkende for mennesker, samfunn og natur. Det vil også være lavterskel workshops alle kan være med på.

  Vi vil bygge en “community garden” eller det vi har kalt “Karlsøy regenerativ». Å dyrke lokalt, lage god jord, bli selvforsynt og samtidig styrket av det vi sammen kan klare er en av de beste måtene og skape motkultur. Så ta med deg kunnskaper, gjerne en plante vi kan plante, og mest av alt: lyst til å grave i jorda!

  Vi vil ha en kles-redesignstasjon med trykking av t-skjorter, enkel redesign og ullworkshop. Ta gjerne med klær og stoffer du vil bytte, reparere eller gi bort! Klesindustrien er en av de verste industriene i dag for jorda og for arbeidere rundt om, så vi må skape alternativer!

  Og vi skal ikke minst lage verdens beste musikk i Karlsøy Fredskor. Også i det kan du være med! Ingenting er mer styrkende og skaper de herligste følelsene enn å synge meningsfylte sanger i fellesskap. Kom på korøvelsene som er i selve festivaluka!

  Vi vil ha seminarer og debatter bl.a om Palestinernes motstandskamp, fred, anarkisme og gentrifisering.

  I tillegg vil vi kunne delta på musikkprosjektet Atmosphere der du kan være med lage lydspor.

  Fanzina “Geithælvete” blir lagd sammen dette året.

  “Hinsides det binære – en vandring i våre kategorier”, kan du også delta aktivt på!

  Og sist men ikke minst; vår kjære Samha (Marryon) vil ha åpning av OLi000, der vi alle kan delta!

  Alt dette kommer det mer info om fremover!

  Skriv gjerne en mail til deltakere@karlsoyfestivalen.no om du vil være med på planlegginga av prosjektene nevnt over.