Karlsøy prestegaard

    Karlsøy prestegaard har spilt på Karlsøyfestivalen i alle 25 år, og spiller selvsagt på jubileumet i år. De befinner seg i skjæringspunktet mellom punk, new wave og ska, og har alltid hatt kritiske og antiautoritære norske tekster. Bandet ble dannet allerede i 1979, og ble den gangen startet opp av musikere/artister fra Hammerfest og Havøysund. De ga ut sin første singel i 1981 og året etter spilte de inn debutalbumet Dyret (666). De har hatt en rekke ulike musikere med seg opp gjennom åra, men består nå av kjernen fra 80-tallet: Stein, Gustav og Arne. I tillegg har de med seg flinke Ariel, sønnen til Stein. Låter de garantert kommer til å spille er Lovmann, Barn av lyset og Dyret 666, alle med like aktuelle tekster som på 80-tallet. De har spilt på en mengde spillesteder og kjente festivalen, bl.a. Molde Internasjonale jazzfestival, Quart og Bukta. Da de spilte på quartfestivalen, ble de omtalt som «midt i blinken, vi snakker attitude og rockehistorie så det holder»