Marthe Valle

  Marthe Valle er en artist vi har fulgt og beundret gjennom mange år. Hun har en fantastisk sterk og sår stemme som hun formidler nydelige og viktige tekster på nordnorsk med. Men i tillegg til å bruke stemmen sin til å formidle sterke budskap i et solidarisk tekstunivers, så er Marthe Valle også solidaritetsarbeider og aktivist i tillegg til musiker og artist.

  Hun brenner sterkt for å snakke om hva vi mennesker dypest sett trenger, og formidler med både hodet og hjertet. Hun er kjent for sin sterke formidlingsevne, og for sin evne til å berøre lytterne.

  Som artist, og sykepleier, utviser hun et solidarisk engasjement som spenner over en rekke tema fra ungdom og psykisk helse til flyktningekrisen og solidaritet med Palestina. Og det er særlig hennes engasjement for Palestina og i de greske flyktningeleirene Karlsøyfestivalen har fulgt med på.

  Marthe har jobbet aktivt som solidaritetsarbeider i 15 år, både som sykepleier i felt og som aktivist hjemme i Norge. Hun kjenner særlig godt til forholdene i de greske flyktningeleirene, og brenner for en human og solidarisk flyktningpolitikk.

  Det sterke engasjementet hennes for Palestina kom til uttrykk allerede for ti år siden da hun ga ut den nydelige og såre sangen «Mamma» om situasjonen i Gaza da. En situasjon som jo i dag med et pågående folkemord er langt verre enn hva man kunne forestille seg da. Hun har også vært sterkt engasjert som sykepleier med solidaritetsarbeid i flyktningeleire i Hellas.

  Etter at Israel gikk til angrep på Gaza i fjor startet Marthe først et opprop der en rekke artister og kulturpersonligheter krevde en utvetydig fordømmelse av israelske angrep mot sivile, og at norske myndigheter skal gjøre alt for å opprettholde folkeretten under de pågående angrepene på det palestinske folk.

  Etter dette reiste hun i februar sammen med flere andre norske artister til Palestina. Når hun kom hjem ga hun sammen med Hanne Lossius ut boken «Håp er det du gjør – Historier fra Palestina og de greske flyktningleirene» som Fri Fagbevegelse omtalte som solidaritetsarbeid i bokform.

  Vi er derfor ekstremt glade for at Marthe Valle midt oppe i alt det viktige arbeidet hun gjør kommer til Karlsøyfestivalen for å dele sine erfaringer og sitt engasjement med oss.

  Hun vil gjøre to opptredener på festivalen. En solo-opptreden på hovedscenen på lørdagskvelden der hun også forteller om solidaritetsarbeidet sitt og bakgrunnen for låtene hun spiller.

  Hun vil også som en del av seminarprogrammet holde et konsertforedrag om erfaringene og engasjementet sitt for et fritt Palestina og flyktningeleirer i Hellas.