One Family

    One Family blei offisielt stifta i 2004 og de har tradisjonelt åpna Karlsøyfestivalen siden 2005. Dette året er ingen unntak.

    Den gangen var de ungdommer på Karlsøya som samlet seg for å spille og jamme med gitarer, trommer, tuba, trompeter og mandoliner. Tor-Gunnar “El-Torgo Trombonix” Samuelsen åpnet hjemmet sitt Villavillakulla for lange jamsessions dag og natt og der kom også navnet ONE Family inn i bildet. Navnet kommer fra tanken om at alle er slekt og knytta sammen på ett finurlig vis siden tidenes morgen, der rytmen og tonen binder oss sammen. Alle mennesker snakker samme språk gjennom musikk. På en St. Hans aften holdt de sin første konsert i Karlsøy Kirke for et publikum en kirkehelg. Siden har de åpnet hver Karlsøyfestival, de har trommet for de reisende som kom med ferga og tatt med instrumentene til Sandvika og spilt alongside Dub og akustisk.

    I dag er de voksne og bandet er blitt det som karakteriserer Karlsøyfestivalen og gjør den  spesiell: Helt i tråd med deltakerfilosofien vår. Mye blir gjort sammen der og da, ved å bringe sammen ukjente og kjente musikere i et fellesskap. Av det blir det magi. De snekrer som regel sammen en gjeng dager før festivalen og tar med festivalmusikere for å lage musikk som er rykende fersk rett ifra øvingslokalet til scenen. One family har hatt gjestemusikere som Jennae, Ronny Dread, Adam Nordin, Kristin Vollset, Andreas Tempel, Joakim Aronsen, Piera Jovna Somby, Øystein Bolstad, Øyvind Øivindsen og mange flere. 

    One Family gleder seg til atter en gang åpne den fantastiske Karlsøyfestivalen 2024.  

    One love, One Family