Nagirčalmmiid

    Nagirčalmmiid (Med Søvnige Øyne) var en reaksjon til den dødelige kjedsomheten av våren 2020. Når livet er tungt, skriver man enda tyngre musikk. Så det åpenbare valget ble doom-metal, men gjort på deres vis. Her går det i alt fra tunge og seige riff, blast beats, melankolske akkorder med et post-hardcore dryss, punkens fart og smakfull joik toppet med støy. I 2020 slapp de en selvtitulert EP, og i 2022 en singel “Suoivva”. I år slapp de ut debutplaten “Down To The Bone”, albumet og konsertene kan beskrives som “to punkere som tilfeldigvis spiller doom”, så ikke forvent blikket vendt ned og stående stille på en plass. Det hele startet på By:larm 2021 og etter det spilt Inferno, og Midgardsblot i 2022 og i 2023 har de spilt på riddu riddu og G! Festivalen (Færøyene). I år er det Karlsøyfestivalen!