Per Nic

  «Hvor kom denne fra?» Dette er en liten åpenbaring. Nick Drakes spøkelse titter over skulderen til Peer Nic og må like det han hører her “ ( Dust of Daylight om debutsinglen Forever Lost)

  Peer Nic – Forever Lost (feat. Signe Marie Rustad)

  Peer Nic slapp debutalbumet sitt i 2019, “Highlands/Lowlands”. Her hadde han med seg et stjernelag av musikere og artister som Signe Marie Rustad, Frank Hammersland, Olaf Olsen og Det Makedonske Radio og Symfoniorkester. Men det var Peers virtuose gitarspill og hjerteskjærende låter som først og fremst ga kritikerne bakoversveis.

  Den australske radiokanalen 2SER kåret den til verdens 3. beste utgivelse i 2019. “It’s an amazing album, and one of the best albums of 2019” – Vinny Ramone, 2SER

  Den fikk også oppmerksomhet hjemme. “Peer har en stemme som gjør at du bare må lytte, for du hører at han har noe å fortelle deg” -Rune Letrud, Dust of Daylight

  «Godt hjulpet av Rune Berg har Peer Nic laget et av årets beste album» – Popklikk

  Men i et intervju i Aftenposten kunne Vesterålingen fortelle at det ikke bare var Nick Drakes spøkelse som tittet ham over skulderen. Vesterålingen fortalte åpenhjertig om perioder med psykiske plager. Peer Nic skrev sine beste sanger under pandemien og gikk ut av den med sceneskrekk. Sjekk bare ut denne perlen av en låt han ga ut med bandet sitt River to Cross for litt siden:

  River to Cross – This Too Will Pass

  Peer Nic har ikke sceneskrekk lenger og ser frem til Karlsøyfestivalen 2024