Alwanzatar

    Det er med store glis at vi ønsker Alwanzatar velkommen tilbake til øya, og håper han igjen kan mane fram ukjente åndevesen fra det hinsidige helt ut til Karlsøy i Troms. Alwanzatar er Krizla (Tusmørke, the Chronicles of Father Robin) som spiller acid, breaks og acid breaks på synthesizere fra de siste hundre årene, med tverrfløyte gjennom båndekko og phaser. 

    Da Alwanzatar var ung på 90-tallet, syntes han gamle frikere som gikk fra å spille psykedelisk rock til å lage elektronisk ravemusikk var det dølleste som fantes, men se på’n nå! Eller, han likte goa og acid i smug, mens han fylte opp platehyllla med obskure progvinyler fra platemesser for ikke å skille seg ut. 

    Alwanzatar er musikk for sene kvelder i batikkfarget sykkelshorts. Ikke at han opptrer i det, altså. Det er alltid kappe. Musikken er inspirert av jungle, dub, ambient og acid house. Alwanzatars sjette plate «Engsyre» kom i april 2024 på Apollon Records.

    https://alwanzatar.bandcamp.com/