I år har Karlsøyfestivalen 25-årsjubileum!

  Karlsøyfestivalen 2023

  I løpet av de siste 25 årene har vi utviklet oss til en eventyrlig samling av positive krefter, en feiring av alternative stemmer som kjemper for en bedre verden preget av solidaritet, medfølelse og kjærlighet. Vi har vårt eget manifest og en håndbok som beskriver festivalen, og som hjelper nye deltakere med å bli kjent med festivalens verdier. Vårt deltakende konsept er helt unikt i Norge.

  Vi velger å offentliggjøre årets program på en symbolsk dag, arbeidernes internasjonale kampdag, 1. mai. Vårt konsept, som fremmer deltakelse og felles skapelse, er en del av kampen for en bedre verden. Sammen kan vi skape en kollektiv styrke som er kraftig nok til å møte utfordringene vi står overfor. Når vi tar felles ansvar for hverandre, for fellesskapet, for samfunnet og for vår felles verden, kan vi aktivt skape gode alternativer basert på solidaritet, medmenneskelighet og kjærlighet.

  Program 2024

  Som tidligere år vil årets program formes av bidrag fra deltakerne selv. Du kan fortsatt delta og bidra i planleggingen og forberedelsene frem mot festivalen. Under selve arrangementet oppfordres alle til å ta vare på hverandre, være publikum, ta eierskap, bidra til renhold, delta i aktiviteter som planting i permakulturhagen eller bidra til klesbyteworkshop. Du kan også delta i matlaging ved å sanke planter og fiske, rydde etter måltider eller delta i matservering senere på kvelden.

  Også i år vil vi ha det vi kaller for sosial og samskapende kunst, der vi oppfordrer alle til å være med på å skape det fellesskapet festivalen skal bli 

  Seminarer, teater og samskapende kunst

  Seminarene i år har overskriftene Do It Together, Stopp folkemordet – solidaritet med Palestina, Anarkisme og Fred

  På programmet er prosjektet “WAHA SOS – significance of spirit”, som er et samarbeid mellom palestinske The Freedom Theatre, Nordic Black Xpress og CrotonicX. Vi får Ferske Scener med Blodklubb. Begge teaterstykkene viser hvordan teaterkunst kan dra oss inn i og fortelle sterke motstandshistorier. 

  Vår helt egne Marryon vil ha en Oli OOO, Omplayade, som vi alle kan delta på. 

  Det blir også workshop for å lage vår helt egne festivalfazine, fasilitert av Eiv Rindal

  I tillegg blir det kunstutstilling med Gabriel Kvendseth. Sofia Waara, Linn Kalseth og Candelaria Del Azar vil ha fokus på den samskapende miljøkunsten, og skal fasilitere for environmental art som både skaper omgivelsene på festivalen og som alle kan bidra inn i. Bl.a vil det bli starta på en permakultur-hage og det vil bli Intergalactic art school

  Musikk

  I år har vi en rekke artister på programmet; alt fra kjente Marthe Valle som vil synge og fortelle om palestinsk motstandskamp, Baghånd fra København, punk fra Oslobaserte Dømt, folkerock med MÍO, metal med Nagirčalmmiid fra Trondheim, psykedelisk musikk med Alwanzatar og Peer Nic som spiller i en en mer singer/songwriter-tradisjon. 

  Av lokale innslag har vi RÅK og Karlsøyas egen Hamida Kristoffersen, Bens Bluesband og One Family. 

  Det kommer i tillegg til å være åpen scene, samt en spennende musikk-workshop kalt Atmosphere, som folk kan delta på.

  MÍO
  MÍO

  Barne og ungdomsprogram

  Barne og ungdomsprogrammet er mangfoldig også i år; bl..a teater med Jacob og Sunniva, Karlsøy fredskor på tvers av generasjoner, t-skjorte og redesign-workshop med Linn, Ranja og Jesper. Det blir Pønkekonsert og skattejakt, turnworkshop med Erika og Mila, sannsynligvis stiller DJ Bobo med nytt materiale og masse masse mer. Vi vil ha åpen barnelavvo med kreative aktiviteter på kveldene, og barnekino inne på festivalhuset i helga. Og det blir som i fjor; åpent for alle barn, ungdom og voksne og være med å skape programmet når festivalen starter. 

  Bli med!

  Nytt for i år endel forbedringer på festivalområdet. Bl.a. den splitter nye Yurtaen, som er den nye danse og forestillingsarenaen vår. I tillegg er det tilrettelagt enda bedre for de som skal bo i telt. Det er nye åpne toaletter nedenfor festivalhuset og en dusj med egen varmtvannstank, tilgjengelig for de som bor ute i den frie fantastiske naturen. 

  Deltakerpasset koster også i år 600 kroner, samme pris for artister, arrangører og alle. Og for det får man en sunn, god og bærekraftig frokost og middag hver dag fra tirsdag til lørdag, samt restefest på søndag. 

  For barn og ungdom under 18 er det gratis.

  Meld deg på nå: https://www.karlsoyfestivalen.no/kjop-deltakerpass/