KARLS√ėYūüĒėYURTA¬†‚ú®INITIERING ~ SEREMONI‚ú®

  LIBATIONS OF LIBERATION

  Love______Peace____Unity

  «Libations of Liberation» er en initiering av Karls√ły Yurtas grunnsirkel, og en kollektiv hyllest til universell kj√¶rlighet, frihet og fred ūüēä 

  Sammen med lokale, regionale, nasjonale og internasjonale artister / aktivister inviterer vi alle festivaldeltagere til en seanse i skj√¶ringspunktet mellom seremoni og scenekunst, poesi og politikk, virkelighet og utopi. Dans. Dabke. Dr√łm. H√•p er p√• vei. N√•r mange g√•r sammen om det som betyr aller mest ~ vil universet svare…..

  P A R T I C I P A N T S :

  AHMED TOBASI (PS/NO)

  BINIAM A GEZAI (ER/NO)

  LOAN TP HOANG (VN/NO)

  MAYA MI SAMUELSEN (NO)

  FREDSDEPARTEMENTET (NO)

  AHMED TOBASI er en anerkjent skuespiller, regiss√łr og pedagog med erfaring fra b√•de palestinske og internasjonale teatre. F√łdt i Jenin flyktningleir vokste han opp under israelsk okkupasjon, til han i 2002 som seksten√•ring sluttet seg til den v√¶pnede motstanden. Han ble arrestert og tilbrakte fire √•r i israelsk fengsel. Da han ble l√łslatt bestemte han seg for √• fortsette motstanden som artist og agent for endring ved bruk av kunst og kultur som motstandsv√•pen. Etter to √•rs studier ved The Freedom Theatre tok Tobasi videreutdanning i Norge med Nordic Black Theatre, hvor han opptr√•dte i deres produksjoner, inkludert Guantanamo What Now? Destinasjon Afrika og Reise til Identitet.

  I 2020 ble Tobasi kunstnerisk leder for The Freedom Theatre. Tobasi mottok Dramatikerforbundets Solidaritetsstipend 2023 for sitt arbeid som kunstnerisk leder for The Freedom Theatre i Jenin på Vestbredden.

  Fotokreditering: The Freedom Theatre  

  BINIAM ABBAI GEZAI arbeider som frilans danser og skuespiller og er utdannet p√• Nordic Black Theatre¬īs Teaterskole i 2002. Biniam har medvirket som danser og skuespiller i oppsetninger i regi av CX ~ crotonicx og Nordic Black Theatre. Han er aktuell i forestillingen ¬ęBRUDD ‚Äď frihet er et lite ord¬Ľ i samarbeid med dansekunstnerne Hege Gabrielsen, √ėyvind J√łrgensen, Guillermo John Magno, Erik Rulin og Enya Maria Oshaug Weibell m.fl. Spilles i Nidarosdomen under Olavsfestdagene 28. juli – 3. aug 2023.

  Fotokreditering: Stig H√•vard Dirdal

  LOAN TP HOANG er dansekunstner og performancesartist med bakgrunn fra Nordic Black Theatreschool, 5Rytmer dans og alternative milj√łer som Hausmania Kulturhus i Oslo, Karls√łyfestivalen i Troms og Svartlamon i Trondheim hvor hun har ut√łvet sitt virke siden 2001. Loan er primus motor for Dans 5Rytmer Trondheim, og har bla. medvirket i forestillinger av anerkjente koreografer som Lise Eger, Indra Lorentzen og S√łlvi Edvardsen, og jobbet som medskapende danser, sanger, skuespiller, figurf√łrer og koreograf i tverrkunstneriske produksjoner med Teater OperaOmnia, Cirkus Xanti og Cirka Teater. Loan mottok Oslo By`s kunstnerpris i 2004 for sitt arbeid som dansekunstner, og som kunstnerisk leder for performancekollektivet

  CrotonicX. Fotokreditering: Anwar Saab

  MAYA MI SAMUELSEN er oppvokst p√• Karls√ły i Troms. Hun har sin utdanning fra Skolen for Samtidsdans. Hun jobber som dansekunstner, med hovedbase i Hammerfest. Det faktumet at Samuelsen er f√łdt inn i den ville naturen p√• Karls√łya preger kunstnerskapet hennes. Hun jobber med egne prosjekter, b√•de alene og i samarbeid med andre kunstnere.

  Samuelsen er b√•de kunstner og aktivist, og ofte begge deler p√• samme tid, og h√łster stor anerkjennelse for sitt arbeid der hun jobber ut ifra egne livserfaringer og fremmer politiske tematikker som engasjerer henne gjennom sin kunst. De seneste √•rene har Samuelsen blant annet gjennomf√łrt et Barents samarbeid OUT OF URGENCY p√• oppdrag for Stellaris DansTeater (Solveig Hermo), sammen med Dansinitiativet (Lule√•), TaikaBox (Oulu) og kunstnere fra Arkhangelsk. Hun har ogs√• jobbet som ut√łver i Nordting, for Elle Sofe Sara og i h√łst var hun med i de Naive / Roza Moshtagi sitt verk HOOP. H√łsten 2021 ble

  Samuelsen mor for f√łrste gang, noe som preger kunstnerskapet hennes. Det har blant annet inspirert og motivert henne til √• utforske det √• lage kunst for den aller minste m√•lgruppen og hun har nylig deltatt p√• en workshop med nettopp dette som tematikk ledet av Christina Lindgren. Maya Mi ble tildelt Kulturprisen 2017 fra Karls√ły kommune og Sparebank Nord-Norge, og Talentstipend for 2019 fra Sparebankstiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge.

  Fotokreditering: Alexander Browne

  FREDSDEPARTEMENTET er Ingvild Austgulen og Ove Aigner Haukenes. Ingvild Aust er slampoet og rapper fra Bod√ł, bosatt i Troms√ł. Inspirert av naturen og livet langs kysten i nord, skriver hun bredt om alt fra kj√¶rlighet og hverdagsliv til fiskeripolitikk, jordbruksforhandlinger og gruvemotstand i Repparfjord. Gjennom bruk av poesislam og sang, skaper hun en ektef√łlt, n√¶r og engasjerende poesiopplevelse med humor s√• vel som alvor mellom linjene. Ove Aigner Haukenes jobber som filosof og podkastprodusent for UiT, og driver utenom dette et selvforsynt og CO2-negativt musikkstudio, p√• sitt g√•rdsbruk p√• Mjelde i Troms√ł. Ove har tidligere forsket p√• koblingen mellom teknologi og b√¶rekraft, noe som etterhvert ledet til den konklusjonen at fred, tillit og globalt samarbeid er fundamentet for at teknologier skal kunne bli brukt p√• en b√¶rekraftig m√•te. Gjennom

  Fredsdepartementet kombineres denne syntesen av bærekraft/teknologi med engasjement rundt geopolitikk i refleksjonene og forslagene som fremmes for hvordan fred kan settes på programmet.

  Foto: Alessandro Belleli