Velkommen til Karlsøyfestivalen 2023

  Det er en stor glede å invitere dere til Karlsøyfestivalen for 24. året på rad! Karlsøyfestivalen er en unik festival som setter deltakelse, fellesskap, og kreativitet i sentrum. Den er en feiring av motstand mot samfunnets kommersielle strømninger og konkurransementalitet.

  Årets festivaltema er FRED og UTOPI, og vi oppfordrer alle – publikum, frivillige, arrangører, kunstnere og musikere – til å bidra på lik linje og være en aktiv del av festivalopplevelsen.

  Organiseringen av festivalen bygger på seks prinsipper: Gjør-det-sammen, gjør-det-sjøl, ansvar, konsensus, demokratisk og prosess. Disse prinsippene reflekterer festivalens verdier av deltakelse, samarbeid og kollektiv utvikling.

  Les mer om det deltakende konseptet her: https://www.karlsoyfestivalen.no/om-deltakerfestivalen/

  Plakat for Karlsøyfestivalen 2023
  Årets plakat! Illustrasjon og design ved Maria Strøm Astrup

  Festivalen starter tirsdag 1. august med et allmøte på festivalhuset, og fortsetter gjennom uka med et variert utvalg av aktiviteter, konserter, seminarer og workshops. I helga blir det konserter på Storscena og skikkelig festivalstemning! 

  Billettprisen er lik for alle, inkludert artister og organisatorer, på 600 kroner. Billettprisen inkluderer felles frokost og enkel middag hver dag. Barn og ungdom trenger ikke å betale.

  Påmelding finner du her: www.karlsoyfestivalen.no/kjop-deltakerpass/

  I en tid med krig i Europa er det viktig for oss å sette fokus på alternativer til militarisering for å skape en tryggere fremtid. Festivalens engasjement for fred og utopier vil reflekteres i alt fra konserter, seminarer, workshops til mange andre aktiviteter.

  Vi ønsker alle velkommen til Karlsøya for en unik, inkluderende og magisk opplevelse. Med respekt for vår felles tradisjon for samarbeid og dugnad, inviterer vi dere til å bli en del av Karlsøyfestivalens kontinuerlige prosess og utvikling, og til å være med på å skape noe virkelig spesielt i fellesskap.

  "No techno no poetry”
  «No techno no poetry” – Kunstnerisk motstand mot krigen

  Program 2023

  Programmet  for Karlsøyfestivalen 2023 reflekterer festivalens filosofi om en samskapende og deltakende festival. Vi tror på kraften i kollektiv kreativitet. Årets  festival reflekterer dette med en samskapende og deltakende tilnærming.

  Vi er stolte av å kunne presentere et mangfoldig musikkprogram, som blant annet inkluderer Polardegos, Sliteneliten, Len Hansen, Gypsy Chicken, Dan Fägerquist, Fredsdepartementet, SpitzBergen Rezidents, Karlsøy Prestegaard, Klubb Ørnebror, Bens Bluesband, One Family, Ødemark og RÅK.

  For de som elsker kunst og teater, vil det være forestillinger og utstillinger fra Urokråka Teaterkompani, «No techno no poetry» fra Russland, Freedom Theatre fra Palestina og kunstverk i Galleri Gàlsà av festivalkunstner Karolina Monika Miszczuk. Årets samskapende kunstprosjekt er Fredstralla, Karina Sletten og Skråvvågutan. I tillegg vil den unike åpningsforestillingen for Karlsøy Yurta 2023 – «libations of liberation» med Maya Mi Samuelsen, Ingvild Austgulen, Biniam Abbai Gezai, Ahmed Tobasi, Loan TP Hoang utfordre, engasjere og begeistre publikum.

  Programmet for barn og ungdom er spekket med kreative og engasjerende aktiviteter. Fra workshops med Loan TP Hoang, Biniam A Ghezai, Lintu Maria Sofia og Jim Arne Robertsen, til pizzaverksted og en spennende pinne-workshop med Ollie Hermansson – noe for barn i alle aldre.

  På det politiske programmet vil vi ta for oss et spekter av dagsaktuelle tema, fra russisk skeiv og kunstnerisk motstand mot krigen, kurdisk kamp, fortellinger om skeive guder med Eivind Rindal, til seminarer om borgerlønn og aktivistverksted fokusert på den politiske kampen i Brasil. Årets program inkluderer også et unikt soppkurs og sanking i naturen, samt et utvalg av aktuelle dokumentarfilmer i vår Festivalkino.

  Endringer i programmet kan forekomme. Vi ser frem til en uke fylt med inspirerende samtaler, musikk, kunst og fellesskap. Bli med oss på Karlsøyfestivalen 2023 for å feire samhold, kreativitet og mangfold!  Vi ønsker å skape en unik kulturell og sosial begivenhet, og vi inviterer alle til å være en del av dette. 

  Velkommen til Karlsøy i Troms for en magisk opplevelse!

  POLARDEGOS hånd i hånd
  Poldardegos er tilbake på Karlsøy! Foto: Nora Nystuen

  Karlsøyfestivalens Manifest  

  Karlsøyfestivalen er ei markering av motstand mot et samfunn der de viktigste verdiene er lønnsomhet, konkurranse og grådighet. Den er en protest mot raseringen av distriktene, miljøødeleggelsene, rasisme og diskriminering. Den protesterer mot kolonialismen, utbyttinga og den brutale undertrykkinga av verdens folk.  

  Karlsøyfestivalen er en fest for og ei feiring av alle positive motkrefter! Den skal gjenspeile, gjenskape og fremme alle de alternative kreftene som kjemper for en annen og bedre verden preget av solidaritet, medfølelse og kjærlighet!

  Kontakt: info@karlsoyfestivalen.no