Pizzaverksted for barn og unge – med fokus på bærekraft, deltakelse og lokal sjømat

  pizza

  Under Karlsøyfestivalen 2023 har vi noe veldig spennende på gang: et pizzaverksted bare for barn og unge! Her blir det fullt fokus på deilige råvarer fra havet i nærheten. Vi voksne hjelper til, men det er dere som er sjefene.

  Vi skal sammen lage pizza fra bunnen av, og vi bruker ferske, lokale råvarer som klippfisk, reker, tang og skjell. Målet er å lære dere hvordan vi kan lage supergod mat med det vi finner i havet rundt oss. 

  Verkstedet går over to dager. På den første dagen drar vi ut og fanger våre egne ingredienser. Vi deler oss i to grupper: en gruppe fisker, og den andre gruppen plukker tang og skjell. Dagen etter lager vi pizzaene. Vi voksne er der for å hjelpe, men dere får lage deres egen pizza slik dere vil ha den. 

  Festivalen har allerede et sted vi kan bruke for å lage pizzaene. Målet er å lage den beste sjømatpizzaen, inspirert av ekte napolitansk pizza. Hvis det blir en hit, kan det hende vi gjør dette til en tradisjon hver sommer.  

  Og vet dere hva mer? Festivalen har en plan om å bli et sted hvor barn og unge kan møtes hele året rundt, med muligheter for å låne fiskeutstyr og redningsvester. Hvem vet, kanskje vi kan lage et nytt verksted hvor vi høster, fisker og lager mat sammen.

  Deltakere: Opptil 20 barn og ungdommer mellom 6 og 16 år, pluss 3-4 voksne for å hjelpe og sikre at alt går bra.

  Mål: Å gjøre sjømat morsomt og spennende, og lære om de fantastiske sjømatressursene vi har lokalt.
  Når / Hvor: Under den vakre Karlsøyfestivalen, første uka i august, på sjarmerende Karlsøy i Troms.