Gypsy Chicken

    Gypsy Chicken

    Gypsy Chicken er et underholdende kaos av typen “anarchy pop”. De forholder seg lite til status quo og skriver som en storm i det rommet der livets mørkeste tanker møter absurditeten med at vi eksisterer i det hele tatt. Selveste musikken er enkel; det skal være mulig å synge, klappe og danse selv om det er aller første møte med dem, og det enkle fundamentet gir rom for en stadig strøm av gjestemusikere å leke. Det blir gøy. Bli med!

    Bandet består av to kvinner, Solvei Stenslie og Asia Kreft. De bruker ukulele, rytmer og sang for å lage musikk med en roterende flokk av musikere rundt dem. Duoen er opptatt av tekst, og skriver med et blikk på samtidsproblemer som psykisk helse, klima, skeiv kjærlighet og feminisme. 

    Gypsy Chicken har etter hvert blitt gode venner av Karlsøyfestivalen og har laget masse liv med høy puls og godt humør på festivalpubben. I fjor løftet de Lillescena og publikum foran til himmels med halv besetning som skapte dobbel stemning. I år er de tilbake på Storscena med full besetning. Dette er en konsert vi har gledet oss til siden de gikk av scena i fjor og vi spurte dem før de fikk gått av scena om de ville komme tilbake til neste år, altså i år!