LEN HANSEN

  Len Hansen

  Len Hansen er en norsk-canadisk kunstner, musiker, låtskriver og komponist med en imponerende karriere på over 50 år. Han har vært en viktig brobygger mellom Canada og Norge med sin gitar og sang. Han har opptrådt på hundrevis av konserter i Norge, Europa og Canada, og hans opptreden i Ålesund på 1970-tallet, sammen med artister som Finn Kalvik og Fairport Convention, ble til og med sendt på NRK TV.

  Len Hansen vokste opp i hjertet av «The Folk Music Movement» på 1960-1970-tallet i Canada, og hans musikk bærer preg av den tids stilarter. I tillegg til å være musiker og låtskriver, er han også skuespiller, maler og skulptør. Han har samarbeidet med en rekke anerkjente norske artister som Anne Grete Preus, Steinar Ofsdal, Knut Reiersrud, Hilde Heltberg, Steinar Albrigtsen, Held Hovland, Monika Nordli og The Flying Norwegians med Rune Walle.

  Len Hansens dype forbindelse til sine norske røtter og familiens historie brakte ham til Karlsøy, der han oppdaget gravstedet til sin farfar og hans to barn. Denne oppdagelsen og den sterke tilknytningen han følte til stedet og det lokale samfunnet inspirerte ham til å kontakte arrangørene av Karlsøyfestivalen og be om å få opptre der. For Hansen ville det være en stor ære å dele sin musikk, gjenopplive glemte historier, hedre sine forfedre og knytte nye bånd med mennesker han betrakter som en del av sin utvidede familie.

  Hans reise til Karlsøy ble en svært personlig opplevelse, drevet av ønsket om å knytte seg til sine norske røtter og familiehistorie. Ved ankomst til den avsidesliggende øya i nordlige Norge ble han overveldet av landskapets skjønnhet og varmen fra det lokale samfunnet. Hans tilbud om å opptre ble entusiastisk mottatt, og Hansen fant seg selv opptre sin musikk og dele sine historier med publikum i Karlsøy. Menneskene ble fengslet av hans opptreden, og mange ble berørt av den varme og personlige karakteren i sangene hans.

  I løpet av tiden i Karlsøy klarte Hansen å knytte nye bånd og vennskap, og han følte en dyp tilhørighet som hadde vært fraværende i mange år. Han var takknemlig for muligheten til å hedre sine forfedre, dele sin musikk og historier, og være en del av det livlige og gjestfrie samfunnet. Nå ser vi frem til at han endelig kommer til festivalen for å dele sin musikk med oss.

  www.reverbnation.com/lenhansen

  https://www.facebook.com/groups/LenHansenLive

  https://lenhansen.bandcamp.com/