Naturkunstvandring

  rosa strand

  Avgang fredag 18.00 fra festivalplassen.

  Karlsøyfestivalen har i flere år hatt et naturkunst-program (land-art), Støy! initiert, organisert og kuratert av Anita Hillestad. Inspirert av det fantastiske grunnlaget lagt av Hillestad overtar festivalen selv stafettpinnen med Gabriel Kvendseth som årets kurator.

  Det gikk ut en åpen invitasjon i vår som fikk et overveldende antall interessenter. Av disse vil vi få se bidrag fra følgende kunstnere på naturkunstvandringen. I tillegg så skal du ikke se bort i fra at det også blir mulighet til å se spontane gjør-det-sjøl verker som en del av vandringen.

  Ponti og Pagode er en kunstnerduo med tilknytning til fristaden Christiania i Danmark.

  Man kan på mange måter si at Christiania og Karlsøya har en parallell historie som begge springer ut av samme tidsånd på slutten av 60- og tidlig 70-tall.

  Deltakelsen deres på Karlsøyfestivalen er initiert av Pagode som har arkitektfaglig bakgrunn. han har i hele sitt kunstneriske virke jobbet i spenningsfelt mellom ulike materialer, håndverk, ildsjeler, kunst og poesi.

  Pagode har ofte vært katalysator for å finne flammen i ildsjeler, noe som blant annet har resultert i utvikling av fire bofellesskap utenfor København, samt flere prosjekter i Christiania.

  christiania hus

  MayaMi Samuelsen. Wind-Wind Situation er et prosjekt om vinden og ørna sin kraft og hvordan vindmøller destruerer/påvirker natur og dreper fugler – med et spesielt fokus på ørnene.

  Tittelen er inspirert av uttrykket win-win situation, fordi jeg elsker ordspill og fordi jeg virkelig ikke synes at vindmøllene i Norge utgjør noen vinn-vinn-situasjon verken for mennesker eller natur, etablering av vindkraftverk krever enorme naturområder, dreper utallige fugler og insekter og mye av energien eksporteres ut av landet. Om man søker på Wind-Wind Situation på google får man opp vindmølle- relaterte artikler. Vindkraftverk og vindmølleparker er mildt sagt i vinden i Norge for tiden og dette vil jeg lage forestilling ut av.

  Nesodden Land of the Free – Aqua Viva
  Nesodden Land of the Free deltar med performancen “Aqua Viva” (“levende vann”). Denne gangen retter de oppmerksomhet mot havet, fiskene og de andre forunderlige skapningene vi finner der.

  Karlsøya, Troms, 5 august 2022

  Perkusjon: Nils Edvard Stenseth, Nils Joakim Døvre Bakken, Emil Klungseth Robertsen
  Dramaturgi: Artillus
  Dokumentasjon og foto: Anita hillestad
  Webmaster: Maria Kartveit

  Nesodden - Land of the free

  HelleLien
  Tittel : Forkullet

  Det er et skille mellom treverk som brenner fritt, og dermed går i oppløsning, mot treverk som brenner kontrollert med en gitt teknikk og blir sterkere.

  Line Sanne (f.1980) bosatt på Tjøme, er utdannet Spatial designer/scenograf ved Central Saint Martins college of Arts and Design, London og har en Mastergrad i Faglitterær skriving. Hennes kunstneriske arbeider tar ofte utgangspunkt i stedsspesifikke fenomener, da hun er opptatt av å undersøke hvordan rommene, stedene og materialene påvirker hennes estetiske handlinger, både fysisk og psykisk.

  Sanne arbeider med relasjonelle prosjekter hvor andre menneskers handlinger danner en vesentlig del av det kunstneriske uttrykket. De seneste årene har hun latt seg fascinere av Kjetil Røeds gransking av de elleve dydene og Friedrich Schillers teori om lekedriften. Temaer i hennes arbeider dreier seg hovedsakelig om oppmerksomhet, samarbeid og solidaritet, og med en eksperimentell tilnærming til naturmaterialer og -fenomener forsøker Sanne å utvide forståelsen av naturen, kulturen og de omgivelsene hun befinner seg i.

  Tandi Reason Dahl og Stix OmarHyllest til Eidis Hansen – grus patriarkatet og Morgenstund har gull i munn

  En økofemistisk dannelsesreise, en ny nasjonalerotikk, en studietur i brun lapskaus, en bryllupsferd. Tandi Reason Dahl og Stix Omar tar for seg Norge opp og ned og det som sankes skal framføres på Karlsøyfestivalen. 

  Hyllest til Eidis Hansen – grus patriarkatet, 371 kilo stein som plattform for en urpremiere. Morgenstund har gull i munn, et verbalt og visuelt manifest, framført av Brun – et fremtidig eksperimentelt folkemusikk-ensemble som spør seg; hva er positiv nasjonsbygging og hvem får være med i definisjonen av dette? Hva betyr kulturarv om den ikke kan romme et mangfold som gjenspeiler samfunnsutviklingen? 

  Vi er kun mull og støv!