Jag Stannar Tiden

  Filmvisning torsdag klokken 22.30. Festivalhuset.

  Denne filmen er et unikt vitnemål fra andre verdenskrig. Vladislav Mikosha er en ung filmfotograf. En vakker sommernatt endres hans liv fullstendig. Hitlers tropper angriper, og plutselig er han i krigen og dokumenterer ubegripelige grusomheter. Han rigger opp kameraet som et skjold og overlever mirakuløst.  Han beskriver russernes heroiske motstandskamp i Svarte havet. Han dokumenterer en konvoi som går fra Arkangel på det dødelige Barentshavet, til London, og deretter til New York og Hollywood, hvor Mikosha blir invitert til å dele sine filmer. Han møter Hollywoods største film stjerner inkludert Ingrid Bergman, Charlie Chaplin og Hedy Lamar. Han blir deres helt. Likevel vil han returnere til krigen, og han tar sin edelmodige del i å drive Tyskland tilbake.

   Regissørens statement Jeg har laget fem filmer om Andre verdens krig. Jeg har brukt dager og uker i russiske arkiv for å se de mest utrolige film- sekvensene; forferdelige, dramatiske og utrolig inspirerende.


  Hvordan var det mulig å ta slike bilder? Hvem tok dem? Jeg prøver her å svare på disse spørsmålene ved å presentere for verden en unik samling av bilder. Vi ser ofte arbeid av tyske, britiske og amerikanske filmfotografer, men sjelden ser vi arbeid av de russiske. Denne filmen om Vladislav Mikosha er bygd opp på hans egne ord, som han uttrykte de i sin dagbok under krigen. Hans ord er kombinert med hans bilder- foto og film.

  Filmen presenteres på Karlsøyfestivalen av den norske co.produsenten på filmen John Arvid Berger og det er åpent for Q&A etter visning.

  Se trailer her.

  .