Karlsøyfilmen har tatt steget over i det 21. århundre

    karlsøya

    Tradisjonen tro åpner vi festivalen med den klassiske kultfilmen Karlsøya – mellom geiter, rock og Muhammed.  I over 20 år har vi sittet og prøvd å tyde hva som foregår på storskjermen i festivalpubben. Filmen har rett og slett vært i så dårlig teknisk forfatning at det er vanskelig å se hva som faktisk skjer. 

    I hele vår har festivalens digitale guru Øyvind pisket 3 datamaskiner som kjører algoritmer med kunstig intelligens til å fikse, pusse opp og oppskalere Karlsøyfilmen. Resulatet kan du overvære på Karlsøyfestivalen tirsdag 2. august 22.00. 

    Vi har brukt kunstig intelligens og en god del stjernestøv for å oppskalere filmen fra en kornete VHS-kassett til et eventyr i full HD og god lyd. For de ekstra interesserte så har vi brukt algorimente Proteus, Artemis, Cronos og Gaia til å fikse opp filmen. 

    Stor takk til Svein Andersen som har latt oss kjøre privatvisning av filmen i over 20 år. Også takk til Bjørn Larsen for teksting på engelsk og Øyvind Brungot Dahl i Digital Aksjon for digital oppgradering.