Mat på festivalen

  Karlsøyfestivalen er ikke bare en musikk-, kunst-, eller kulturfestival. Det er i aller høyeste grad også en matfestival med en egen matfilosofi.

  Kjernen i filosofien handler om god vegetarmat, lokale leverandører og de fantastiske råvarene vi har fra den Nord-Norske naturen. Vi serverer derfor fiskeburgere fra Reinøy sjømat, fisk fra Pettersen i Kvaløyvågen som blir til klippfisk på gården Liland, klippfiskboller fra Halvors i Tromsø, pølser fra Mydland, hvalkjøtt fra Dragøy og tang og tangkrydder fra Lyngen Seaweed. Men det vi kanskje er stoltest av er det fantastiske villsaukjøttet fra Liland.

  I tillegg bruker vi det vi kan sanke fra naturen. Vi har sanket trøffeltang som vi har i den hjemmelagede aiolien og gressløk til dressinger. Bli heller ikke overrasket dersom du får brenneslesuppe eller finner geitrams og andre viltvoksende lokale planter i salaten.

  Samtidig så er det viktig for festivalen å ha en god vegetarmeny. En bærekraftig samtid og framtid er avhengig av at vi kutter ned på kjøtt og spiser mere vegetarisk. Vi har derfor både misosuppe med tang, vegetariske toasts, (sagnomsuste) falafler, vegetarburgere og siden vi får Manna på besøk serverer vi selvsagt kikerter og ris.

  Alt dette og mere til finner du på festivalmenyen.

  Bolinhos med fritert sukkertare og diverse fra Karlsøya matmønstring juni 2022

  Dere som kommer tidlig i uka og er med på kjøkkengruppa får ikke bare spise, men dere får være med å lage, servere og selge all denne gode maten. Og det handler ikke bare om å steke kjøtt og kutte grønnsaker, Kjøkkengruppa kan også sanke tang og ville vekster, dykke etter kråkeboller i Draugvika eller gi sin helt egen vri på rettene basert på de råvarene vi har. Kanskje er det akkurat du som vet hvordan vi lager kimchi fra bunn, eller hvordan veganaisen skal bli ekstra god. Og dersom noen har lyst kan vi også hente mat som ellers ville blitt kastet fra butikker i Tromsø og lage et gedigent folkekjøkken som fellesmat.

  Alt i alt så handler maten på Karlsøyfestivalen om å sørge for at alle får god, lokalt basert, bærekraftig og nydelig mat, sånn at vi blir glade og får en fin festival. Det er vegansk, vegetarisk, fisk og lokalt kjøtt. Og det er jo nydelig enten man bare spiser maten eller er med i kjøkkengruppa og lager den.

  Sa vi at vi har Bacalao?