Ponti og Pagode

  christiania hus

  På årets festival ønsker vi å sette fokus på kunst i alle sine former. I vår gikk festivalen ut med en Open Call til kunstnere overalt der vi inviterte til å skape land art på Karlsøya under festivalen. Hver dag utover denne uka presenterer vi de utrolige prosjektene som ulike kunstnere skal realisere i løpet av de neste dagene.

  Ponti og Pagode er en kunstnerduo med tilknytning til fristaden Christiania i Danmark.

  Man kan på mange måter si at Christiania og Karlsøya har en parallell historie som begge springer ut av samme tidsånd på slutten av 60- og tidlig 70-tall.

  Deltakelsen deres på Karlsøyfestivalen er initiert av Pagode som har arkitektfaglig bakgrunn. han har i hele sitt kunstneriske virke jobbet i spenningsfelt mellom ulike materialer, håndverk, ildsjeler, kunst og poesi.

  Pagode har ofte vært katalysator for å finne flammen i ildsjeler, noe som blant annet har resultert i utvikling a fire bofellesskap utenfor København, samt flere prosjekter i Christiania.

  Ånden
  Hånden

  I de senere år har han åpnet opp for en verden med mere poesi og kreativitet, og dermed frigjort seg fra arkitektfagets krav til administrasjon, økonomi og dokumentasjon.

  Han arbeider tett sammen med Di.

  Ponti og har latt seg inspirere av arbeidet til Di.

  De kommer sammen til Karlsøya som duoen Ponti og Pagode. Hånden og Ånden. Det idealistiske, drømmeriske og det gjennomførbare. Det kollektive og det profesjonelle konkluderende.