Mayami Samuelsen – Wind-Wind Situation

  Mayami med utstrekte armer og en fjær

  På årets festival ønsker vi å sette fokus på kunst i alle sine former. I vår gikk festivalen ut med en Open Call til kunstnere overalt der vi inviterte til å skape land art på Karlsøya under festivalen. Hver dag utover denne uka presenterer vi de utrolige prosjektene som ulike kunstnere skal realisere i løpet av de neste dagene. 

  Wind-Wind Situation er et prosjekt om vinden og ørna sin kraft og hvordan vindmøller destruerer/påvirker natur og dreper fugler – med et spesielt fokus på ørnene.

  Tittelen er inspirert av uttrykket win-win situation, fordi jeg elsker ordspill og fordi jeg virkelig ikke synes at vindmøllene i Norge utgjør noen vinn-vinn-situasjon verken for mennesker eller natur, etablering av vindkraftverk krever enorme naturområder, dreper utallige fugler og insekter og mye av energien eksporteres ut av landet. Om man søker på Wind-Wind Situation på google får man opp vindmølle- relaterte artikler. Vindkraftverk og vindmølleparker er mildt sagt i vinden i Norge for tiden og dette vil jeg lage forestilling ut av.


  Foto: Alexander Browne

  Norge har flere vindmøller enn noensinne, allikevel har strømprisene steget til vers, hvorfor er det slik ? Hva får vi som lokalsamfunn igjen for vindmøllene?

  Hvorfor er ørnene sett på som hellige? Hvor mange vet hvordan ørnen sin låt er? Er det vanligere å vite hvordan et vindkraftverk høres ut, enn ørnene? Hva får vi igjen for våre mange vindkraftverk? Hvor lang tid tar det for naturen å komme tilbake etter store inngrep som vindparker? Hvem tjener mest på vindkraftverk? Hvordan påvirkes mennesker av støy fra vindkraftverk? Kan jeg seile foruten vind? Alle disse tankene og spørsmålene vil jeg utforske i dette prosjektet.