Nesodden Land of the Free – Aqua Viva

  Nesodden - Land of the free

  På årets festival ønsker vi å sette fokus på kunst i alle sine former. I vår gikk festivalen ut med en Open Call til kunstnere overalt der vi inviterte til å skape land art på Karlsøya under festivalen. Hver dag utover denne uka presenterer vi de utrolige prosjektene som ulike kunstnere skal realisere i løpet av de neste 2 ukene. Først ut er ingen ringere enn Nesodden – Land of the free.

  Land art er en retning i moderne billedkunst som gjorde seg gjeldende fra slutten av 1960-årene. Kunstnerne arbeider i, med og på naturen, gjerne med prosjekter av begrenset varighet, som tegn i snø, på åker og eng og lignende.


  Nesodden Land of the Free – Aqua Viva

  Vi gleder oss til å delta med performancen “Aqua Viva” (“levende vann”) på Land Art om kvelden fredag 5. august på Karlsøyfestivalen. Denne gangen retter vi vår oppmerksomhet mot havet, fiskene og de andre forunderlige skapningene vi finner der.

  Art walk, Karlsøyfestivalen 5. august 2022

  AQUA VIVA (PERFORMANCE: 16 MIN)

  Karlsøya, Troms, 5 august 2022

  IDÉ, KONSEPT OG KOSTYMER: NESODDEN LAND OF THE FREE
  SCORE OG INSTRUMENTERING: CHRISTINA CHRISTENSEN
  PERKUSJON: NILS EDVARD STENSETH, NILS JOAKIM DOVRE BAKKEN, EMIL KLUNGSETH ROBERTSEN
  DRAMATURGI: ARTILLUS
  DOKUMENTASJON OG FOTO: ANITA HILLESTAD
  WEBMASTER: MARIA KARTVEIT

  logo - nesodden land of the free
  Nesodden – Land of the free er et kunstnerkollektiv som holder til på Nesodden


  Nesodden – Land of the Free retter en stor takk til Rebekah Oomen, musikk-teknolog Bálint Laczkó og komponisten John Andrew Wilhite-Hannisdal for tillatelse til å benytte deler fra prosjektet deres Torsketromming i vår performance. Mer om prosjektet kan dere lese her: https://notam.no/prosjekter/torsketromming/