Manu Chao

  Manu Chao

  Musikalsk begynte Manu Chao med latininspirert pønk, eller pønkinspirert latin (ettersom hvordan man ser det) med bandet Mano Negra. Under artistnavnet Manu Chao har han nærmest skapt sin egen sjanger innenfor verdensmusikk der han blander elementer fra sjangre som reggae, rap, flamenco, Afro-Cuban musikk, samba og cumbia. 

  Selv kaller han musikken sin for música mestiza som en måte å beskrive kombinasjonen av inspirasjon fra sjangre fra flere kontinenter. Dette kommer også frem i tekstene som gjerne er på en blanding av spansk og engelsk, med innslag av fransk, portugisisk, galisisk og wolof (afrikansk språk som snakkes i Senegal, Mauritania og Gambia). Uansett hva man kaller musikken hans er det sikkert at det er umulig å høre den uten å bli glad og få lyst til å danse.

  Rekanes på ei fjøl (eller et samarbeid med Hogne Rundberg og Vulkana)

  Til tross for at Karlsøyfestivalen iherdig har prøvd å få han gjennom mange år, var det tilfeldigheter som gjorde at han nå er klar for å innta Karlsøya.

  For Karlsøyfestivalen begynte det med at vi gjorde litt undersøkelser rundt at vi visste han skulle komme til Norge i år og spille på både Melafestivalen i Oslo og på Svartlamon i Trondheim. Vi tenkte da at det måtte være mulig å få han til Karlsøya også. Men så så vi på hjemmesiden hans at han ikke bare hadde annonsert Oslo og Trondheim, men også med båten Vulkana i Troms, samtidig som Karlsøyfestivalen. Det fikk oss til å sperre øynene opp kan du si.

  Det fikk oss til å sende en mail til Manu Chao og managementet hans og si at selv om de allerede hadde (en veldig mystisk) booking i Nord-Norge, så var jo dette bare en liten båttur fra Karlsøya. Og selv om han kanskje ikke kunne sette opp en konkurrerende konsert så ville vi gjerne invitere han til å besøke Karlsøya og festivalen.

  Etter at vi hadde sendt den mailen gikk det ikke lang tid før vi fikk en melding fra Hogne Rundberg som lurte på om vi var interessert i at Manu Chao skulle spille på Karlsøy. Det ville vi selvsagt. 
  Det viste seg at Hogne Rundberg, som spilte med Violet Road på Polar Music Fest sammen med Manu Chao i 2014, hadde booket Manu Chao til å spille på båten Vulkana. Men når både Karlsøyfestivalen og Manu Chao selv gjerne ville ha konserten på Karlsøya, så var ikke Hogne vanskelig å få til et samarbeid med.

  Og sånn kan man si at konserten med Manu Chao kom rekanes til Karlsøya på ei fjøl. Eller mer presist blir seilt over med Vulkana av skipper Rundberg.