Bli med å lage kraftsenter blant elementene!

  yurt, elementer og barn

  I år er temaet for festivalen «Fred» og barneområdet er utvidet med plassen der vi skal bygge Karlsøyyurta (et slags sentralasiatisk telt).

  Dette vil vi blant annet markere ved at vi lager kraftsentre sammen. Noen kan kalle det alter, installasjoner eller «shrines». I en sirkel vil vi ha fem mindre sirkler som manifesterer naturens fem elementer: jord – ild – vann – luft – eter. Med kreativitet, samarbeid og nysgjerrighet inviteres alle til å velge et eller flere elementer og deretter sammen bygge og skape disse kraftsentrene.

  Hver sirkel er en sone for kontemplasjon, et kraftsenter som beskytter elementene der de bor, vokser og gror. Ved å skape kraftsentrene er vi med å lader de med vår energi.

  Sirklene kan også sees som små shrines / soner / scener der de som har lyst kan få uttrykke seg. Det er ingen grenser for hvordan de fem sirklene kan se ut; fysisk, visuelt, symbolsk og politisk. Og hva slags materialer, elementer og objekter som kan brukes for å gi hvert sted særpreg, liv og kraft. Kanskje noen vil ta med seg noe som betyr noe spesielt? Eller noe de har laget selv?

  Det er heller ingen grenser for hva som kan skje på disse kraftsentrene; kanskje noen har lyst å synge, danse, fremføre et dikt, spille teater eller skape sirkusmagi?

  Prosessen ledes av CROTONICX  som er et prosjektbasert kunstnerfellesskap for fri dans og performancekunst. Gruppa initierer sjangeroverskridende prosjekter og produksjoner i samarbeid med performanceartister, scenekunstnere, aktivister og kulturarbeidere fra hele verden på kryss og tvers av kunstnerisk disiplin, bakgrunn og tilhørighet.

  » Human Right.. Resistance.. Riot and Revolt. Dance is Soul Revolution. When breath body and brain becomes one revolution will happen. Dance becomes personal,  personal becomes political, political becomes a path. A path to The Unified Field. ”
  – CrotonicX Manifesto –