Karlsøy Prestegaard

    «Legende» er et begrep som slenges ut i tide og utide, men i tilfellet Karlsøy Prestegaard er det på sin plass. Siden seint søttitall har kollektivet fra havgapet i Nord-Troms pumpa ut sin agg mot øvrigheta, akkompagnert av sin særegne nyveiv-prog-punk-rock’n’roll. 

    Seinere år har bandet rett som det er vært i ledtog med de ulike prosjektene til Jørgen Nordeng / Joddski / Jørg-1 (Tungtvann), deres klassiske LP Dyret (666) er pressa opp på ny og de har spilt på Bukta-festivalen. Og ikke minst har de spilt skjellsettende konserter på Karlsøyfestivalen.  

    Det gamle og historisk signifikante huset gruppa i sin tid sprang ut av, og har henta navnet sitt fra, brant på dramatisk og tragisk vis ned til grunnen i 2018. Men Karlsøy Prestegaard lever videre på en ny adresse på øya, og med samme ukuelige vilje til å, på tross av naturkrefter og ovennevnte øvrighet, fortsette å rocke videre for en fri verden.