Elin & The Woods

  Elin & The Woods

  Samisk musikk og kultur har alltid vært en viktig del av Karlsøyfestivalen. I år er det Elin & The Woods med sin “urfolks electronisk pop” som står på Storscena på festivalplassen.

  Den samiske artisten Elin Kåven og låtskriver/musikkprodusent Robin Mortensen Lynch begynte sitt musikalske samarbeid i 2015. Musikken fra denne spennende duoen er en fengende blanding av elektronisk musikk med tunge rytmer og joik. I 2020 kom debutalbumet “Dárjja- Endure” med låter på både engelsk og samisk og med en stor dose joik.

  Elin Kåven fra Karasjok er etablert i sin egen sjanger Arktisk Folk Pop der hun synger på samisk og joiker. Hun har gitt ut tre kritikerroste soloalbum på sitt tyske plateselskap, og har turnért i 12 land de siste 10 årene. I 2018 mottok hun Sami Music Awards pris “Årets låtskriver.

  Navnet Elin & The Woods ble til da Elin gjentatte ganger sa til Robin : ”Jeg må ut å snakke med skogen før jeg bestemmer meg.”

  «Vi valgte dette navnet fordi mange av låtene våre handler om moder jord, og også den samiske kulturen har vært stor inspirasjon til låtene.  Det samiske folket består – selv gjennom sterk kolonisering, slik mange andre urfolk også har. Men vi er her fortsatt. Samme med vår natur. Den har gått gjennom mye av oss mennesker, men den er her fortsatt.»

  – Elin & The Woods