Manna

  manna

  Manna har holdt bassgangen gående en liten mannsalder og har bakgrunn fra legendariske Irie Darlings, så vel som et utall punkband og ymist anna. For menigmann/-kvinne er denne banden nordlendinger kjent for sine utmerka samarbeid med Tungtvann og Joddski.

  For Jamaica-connoisseurer – og for gjester på Karlsøyfestivalen tidligere år – er Manna kjent som Norges udiskutabelt beste reggaeband, og som de som bringer arven fra salige Bjørn Jervås videre inn i ei ny tid.

  Dette er reggae på gamlemåten. I tekstene sine legger Manna ingen fingre i mellom, og synger om Rastafari, udugelige politikere og forbrukssamfunnet Babylons fall.

  «Stakkars lille klode, alt e snudd på hode
  det e Babylon sin kode..»

  Manna er et reggaeband fra Bodø. Medlemmene er alle rutinerte gamle rockere med bakgrunn fra band som Hjertesvikt A/S, Snowcats, Bøyen Beng, PLX-15 og Drunk, men de fleste starta sin reggaekarriere i Irie Darlings tidlig på 90-tallet.

  Som Irie Darlings spilte de inn et album og et par 7-tommere på Jamaica, og jobbet med legender som Big Youth, Earl «Chinna» Smith, Ras Michael og medlemmer fra Skatalites, i bl.a. legendariske Tuff Gong Studio. Singelen «Babylon Fall» ble sluppet på nevnte «Chinna»‘s label High Times og gikk til og med inn på listene i Jamaica.

  Etter et par Europaturnéer, og en EP til oppløste Irie Darlings seg på midten av 90-tallet.

  Noen år etterpå startet bandet opp igjen som Manna: forskjellen nå var at jamaicansk patois var byttet ut med ramsalt nordnorsk, og at rockeelementene fra Irie Darlings var erstattet med 100% blytung roots rock reggae.