Det blir Karlsøyfestival i år!

  Det er en udelt fornøyelse å kunne rope fra berget at Karlsøyfestivalen gjennomfører festival også i år, til tross for – og i tråd med – koronabegrensninger. Festivalen benytter også anledningen til å gjennomføre noen etterlengtede endringer.

  Først og fremst er vi glade for å kunne invitere til den 22. Karlsøyfestivalen til tross for det der jævla viruset. Vi skal nok en gang skape noen fantastiske opplevelser ute på Karlsøya, samtidig som hovedformidlingsflaten mot publikum er digital, i år som i fjor.

  Festivalen satser på å samle de tillatte 200 personene, men vil ikke selge vanlige billetter eller festivalpass. I stedet vil de legge ut et begrenset antall deltakerbevis for salg. Dette er for å markere at alle som kommer skal være med på å lage en felles opplevelse for alle. Fysisk på Karlsøya og digitalt for publikum over hele landet, hvis ikke for hele verden!

  Som deltakere er alle med og hjelper til, enten det er å kutte grønnsaker, grille villsau, rigge utstyr, bære øl og alt det andre som skal til når det er festival. Det vil på denne måten ikke være noe ordinært publikum på øya. Publikum vil være rundt omkring i de tusen hjem.

  Vi skal lage formidable konserter og andre opplevelser som formidles digitalt. Dette vil være produksjoner som man ikke vil få det fulle utbytte av på mobil eller datamaskin. Derfor oppfordrer vi folk til å koble på stereoanlegget med TV eller storskjerm, og samle festivalgjengen sin for å få en best mulig opplevelse av festivalsendingene.

  Selv om det i hovedsak er en digital festival, så sparer vi ikke på kruttet når det kommer til innholdet. Blant artister som kan oppleves på Karlsøyfestivalen er Mari Boine og Polardegos, det nye prosjektet til Karlsøyfestivalveteran Jørgen Nordeng, kjent som Joddski og fra Tungtvann. Eksklusivt føles det også å kunne presentere soloprosjektet til overnevnte Jørgens mangeårige sidekick, Jan Steigen. Og sjølsagt kan det gledes til konsert med øyas eget legendariske hippiepunkprog-rockeorkester Karlsøy Prestegaard.

  Mari Boine kommer!

  Tradisjonen tro så blir det politiske seminarer, kunstutstillinger, barneprogram og mye annet spennende. Alt dette og mer til kan oppleves sammen med andre deltakere på den digitale festivalplassen vi har bygd opp for anledningen. Nettsiden lanseres på mandag 21. juni og den digitale festivalplassen åpner onsdag 5. august. Her vil vi tilby et vell av digitale konserter, barneprogram, kunstinnslag, seminarer, festivalradio, quiz og digital festivalavis fra 5. til 8. august.

  Karlsøya har en unik plass i den norske motkulturens historie, og en tradisjonsbærer hva angår solidaritet, frihet og gjør-det-sjøl-idealer. Denne arven akter Karlsøyfestivalen både å forvalte og praktisere, ved å gjøre den synlig for folk i ei ny tid. Og derfor vil vi ønske velkommen til den 22. Karlsøyfestivalen fra 5. til 8. august, som deltaker eller som digital publikummer! 

  Karlsøy Prestegaard fra Karlsøyfestivalen 2020