En global digital festival!

  Karlsøyfestivalen skulle selvfølgelig ønske at vi kunne invitere til en uke med fantastiske opplevelser på Karlsøy i Troms. Da verden stengte ned innså festivalforeninga fort at dette ikke kom til å være mulig sommeren i 2020. Heldigvis var alle vi som jobber med festivalen gjennom året klinkende enige i at vi ville formidle Karlsøyfestival-opplevelsen til folket i digitale kanaler. Med en rykende fersk festivalkoordinator bak roret starta vi med blanke ark og har satt sammen et program som er skremmende likt en tradisjonell, analog Karlsøyfestival. 

  Sammen med likesinna motkrefter i Norge og resten av verden skal vi formidle konserter, kunstopplevelser, politiske debatter, dokumentarfilmer og masse fine naturbilder fra Karlsøy i Troms ut i sosiale medier (Facebook og YouTube) og på vår nettside i en hel uke. Bruk Chromecast, Apple TV eller en god gammaldags HDMI-kabel for å se sendinga på storskjerm og koble på noen feite høyttalere med lyden fra Blitz, Svartlamon, Bastard og Karlsøya.

  Fra 4. august til 10. august sender vi dagsending fra 15.00 og kveldssending fra 19.00. Programmet oppdateres fortløpende og vi tar forbehold om endringer og feil. 

  Sjekk ut hele programmet med tidspunkter her!


  Dag for dag

  Tirsdag

  Tirsdagkvelden starter som vanlig med visning av Karlsøya: Mellom geiter, rock og Muhammed, filmen om Karlsøya fra 1994, som tar for seg livet på øya og dynamikken mellom anarkistiske geitebønder, frilynte rockere, hippier og nymuslimer, som bodde og fortsatt bor på øya. Filmen er lagd av Svein Andersen og er endelig tekstet på engelsk så hele verden kan bli med! 

  Etter filmen viser vi et redigert konsertopptak med Tromsø-baserte MVNISK fra Karlsøypubben tidligere i år. Konserten er innspilt eksklusivt for Karlsøyfestivalen. På dagtid viser vi både prosessen som ledet opp til Art Walk på festivalen i 2012 og selve Art Walken. 

  Kunstkollektivet Støy! som står bak Art Walkene er kunstnerne Gabriel Johann Kvenseth (NO), Lill Yildiz Yalcin (NO), Stig Olav Tony Fredriksson (SE), Sofia Waara (SE), Inari Virmakoski (FI), Espen Sørli aka JameOne (NO), Maya Mi Samuelsen (NO), Karen Gimle (NO), Berit Margrethe Paulsen Wind (NO), Pia De Mailly (FR), Joar Nango (NO) og Anita Hillestad (NO)

  Onsdag

  På dagen viser vi prosess og Art Walk fra 2019 og kveldens sending er dedikert til motkulturelle opprør i USA og Europa. Vi sender live fra Ivar Matlaus (bokcaféen på Svartlamon) der vi skal ha en panelsamtale om Antifa. Vi avslutter kvelden med en musikalsk oppdatering fra Portland, Oregon med David Rovics, som har besøkt Karlsøyfestivalen tidligere. 

  Torsdag

  Bjørn Elvenes

  Dagsendingen er dedikert til kunstinnslag og annen kos. Som alle år på Karlsøyfestivalen er det kunstprogrammet som står i fokus torsdag kveld. Sendingen starter med en danseforestilling med Maya Mi Samuelsen mot oppdretten i havet utenfor der hun bor på Karlsøya. Vi følger så opp med galleriåpning med årets festivalkunstere Bjørn Elvenes og Karolina Miszczuk. Etterpå blir det live konsert fra Galleri Carlsö med Raindogs. Vi avslutter kvelden med quiz fra Karlsøya med quizmaster og økonomiansvarlig Brynjar Storvik.

  Fredag

  På dagsendingen på fredag 7. august blir det mange innslag fra Karlsøya med blant annet naturvandring og kunstinnslag. På kvelden starter vi et konsertmaraton med blant annet de greske rapperne i Social Waste og FRVLDZ & Sysselmann fra en silo i Drammen. 

  Ingrid Frivold & Thomas Narveru
  FRVLDZ & Sysselmann

  Lørdag

  Ettermiddagen på lørdag er som vanlig dedikert til årets hovedseminar, som i 2020 handler om folkelige opprør som foregår rundt omkring i Norge. Temaene vi skal ta for oss er blant annet dumping av gruveslam i Repparfjorden, konflikter rundt vindmøller, Kystopprøret og andre folkelige opprør. Vi avslutter så seminardelen med flere musikalske opprør fra sosiale bevegelser i Irak (!) 

  Opprør mot dumping av gruveslam i Repparfjorden

  Så starter konsertene for alvor. Vi starter med en barnevennlig konsert med Bydyra (Blitz) og sender så to timer live med konserter fra blant annet Skogens Rop, CROTONICX og Daniels Firo fra våre brøde og søstre på Svartlamon i Trondheim. Deretter blir det konserter med Skada Vara live fra Bastard Bar i Tromsø og Dromedar fra Blitzhuset i Oslo. Så kommer kveldens og kanskje festivalens ekstatiske høydepunkt, Karlsøy Prestegaard live fra festivalplassen på Karlsøy i Troms. 

  Kvelden avsluttes med en konsert med Manik B rett ut i fra Chiapas, Mexico og herlig dyp dub og reggae fra Roastfish & Cornbread Sound System fra Blitz mikset med fine naturbilder fra Sandvika på Karlsøya. 

  Roastfish&Cornbread
  Roastfish & Cornbread på vei til Sandvika med sound systemet i fjor

  Søndag

  På søndagen slapper vi av og ser på to dokumentarfilmer om okkupasjonene av Brakkebygrenda og Mor GoHjerta i Oslo. Hele dette digitale gildet avsluttes med et to timers opptak av den aller første Karlsøyfestivalen i 2000.

  Vel møtt på digital festival!