Karlsøy Prestegaard

  Karlsøy Prestegaard

  Live fra Karlsøy i Troms

  Få band i Nordnorge er mere myteomspunnet enn Karlsøy Prestegaard. Bandet ga i 1982 ut en av rocke-Norges mest legendariske album, nemlig «Dyret (666)». I år, 38 år etter, kom en sårt etterlengta singel med tittelen «Ny Historia». Låta er en reaksjon på tingenes tilstand og er bare toppen av det isfjellet av en plate som Stein J. Elyssef Olsen har gitt navnet «Gal Radikal!». 

  Da festivalen planla årets digitale Karlsøyfestival var det en ting alle var knakende enige om og det var at Karlsøy Prestegaard skulle spille på Karlsøya andre helga i august. Så det er bare å glede seg til en storstilt live konsert som sendes live og direkte fra festivalplassen på Karlsøy i Troms.

  Sjekk ut den rykende ferske musikkvideoen «Sivil Ulydighet» spilt inn på Karlsøya med visuelle krumspring fra Maya Mi Samuelsen og lokalbefolkninga på øya. Ikke bare det! KPG har også sluppet låtene Ny Historia og Krig og Fred fra den kommende plata. Vi kan ikke skjønne annet enn at vi har en radikal og kraftfull opplevelse i vente når Karlsøy Prestegaard går på scenen, på Karlsøya.

  Bandet Karlsøy Prestegaard så dagens lys på Karlsøya i Tromsø, tilbake i 1980. Karlsøy Prestegaard gav ut sin første 7″-singel i 1981, med låtene Khomeini/Shanty. Året etter entret bandet Cirani studio i Svolvær og spilte inn debutalbumet Dyret (666). Musikalsk kan albumet beskrives som et knippe velskrevne låter i skjæringspunktet mellom punk, new wave og ska – iblandet enkelte progressive tendenser. Albumet inneholder kritiske, antiautoritære norske tekster. 

  Dyret (666)

  I 1990 turnerte Karlsøy Prestegaard i Sovjetunionen. Turnéen startet i Murmansk og gikk via St. Petersburg, Moskva og til «den forbudte byen» Saratov ved Volga. Samme året ga de ut singlen «Barn av lyset». I 1994 kom Svein Andersens helaftens dokumentarfilm Karlsøya – mellom geiter, rock og Muhammed der filmmusikken er komponert av Karlsøy Prestegaard. En soundtrack-CD på eget selskap ble også lansert i anledning filmen.