Roastfish & Cornbread Sound System

  Roastfish&Cornbread

  Roastfish&Cornbread Sound System starta i 2005 og har siden da dratt med seg sine platebunker, effekter og hjemmesnekra høyttalere til gater, parker, fester og festivaler. Fra de hjemmesnekra høyttalerne flyter det dyp dub, hard steppers og oppløftende roots reggae. På årets digitale Karlsøyfestival fyrer de av soundsystemet fra Blitz i Oslo med den dypeste bassen som noen sinne har svømt seg over internettet.

  Roastfish&Cornbread spilte himmelsk dub og reggae for oss i Sandvika på fjorårets festival og vi håper å åpne tilsvarende tilstander i digital versjon med fete naturbilder fra Sandvika og live sending fra Blitzhuset i Oslo.

  Høyttalere og mye annet utstyr soundsystemet har er håndlaget og designet utfra særegne reggaeprinsipper, for riktig lyd av lightning & thunder, mens det positive og inkluderende budskapet i reggae’n ligger i bunn hele veien fra produksjon til hvert arrangementer og opptreden.

  Hjemmesnekra høyttalere i aksjon

  Roastfish & Cornbread starta i Sofienbergparken og kjellern på Løkka Bar & Pub (aka Voodoo Basement) og har stått bak utallige arrangementer siden da. I 2009 starta de Oslo Dub Club, og senere Oslo Irie Festival, begge med base i Hausmania Kulturhus. Siden sommern 2018 arrangerer de live reggae jam en søndag per måned «Crucial Sundays», også på Hausmania.

  De sto også bak Bassrampa i Gamlebyen, som brant ned til grunnen i mars 2014. 6 scoops sound system og masse annet utstyr gikk tapt, men Roastfish & Cornbread Sound ble takket være super støtte fra miljøet i form av støttekonserter og crowdfunding, og en god dose faenskap, raskt gjenoppbygd og de var i full sving igjen allerede samme år.


  Roastfish&Cornbread på vei til Sandvika i fjor

  Roastfish & Cornbread Sound System består av Sis Frøya, Nicotrue, Santi-I, Christian I-fluence, dj Mullah, Zen Rock & MC Jah Tea. Resten av familien, Brother Roger, for tiden I eksil I Tanzania, Dj Knark Kent aka Papa Olaus, Saxman Helge Bjørkø, Ras Tobbie, Anders Cornbread, Dr. Eko, Dj Sprængt Torsk, Bjørn Dose, Jakob Frese, Tob, Morten Mid, Ibby, Bert m.fl. gjør at den ca. 1 tonn tunge roastfish & cornbread maskinen ruller videre – family thing!

  For the Heads! For the Lovers! For the Rockers!
  Roastfish & Cornbread Sound System