Bydyra

  bydyra

  En av de mest ørevekkende og hjerteåpnende opplevelsene på Karlsøyfestivalen 2019 var konserten med Bydyra på lørdagen, med et par hundre barn i alle aldre som koste seg til Bydyras musikalske reise blant menneskene. 

  Vi gjentar suksessen fra i fjor i digitalt format lørdag 8. august og inviterer alle barn (og voksne) til en skjellsettende reise inn i et univers av gamle barnesanger, eksistensielle spørsmål og masse god gammaldags humor. I historien om Bydyra følger vi Ekornet, Grevlingen og Kråka i kampen for tilværelsen, der de tar for seg problematikken rundt menneskenes inngripen i naturen, som jo er dyrenes hjem. Og tro om ikke Signekjerringa dukker opp i år også!

  Tre venner våkner en morgen og oppdager at huset deres er i tusen flis! Treet de bor i blir hugget ned av menneskene, så dyra flytter til byen. Det er ikke så lett å finne seg til rette, og dyra oppdager at de ikke er de eneste husløse i menneskenes verden. Dyra tilpasser seg og finner seg et nytt hjem i parker og bakgårder. Det viser seg at menneskenes by, plassert oppå naturen, ikke er trygg for naturens egne luner. Når vannet stiger og byens underjordiske elver kommer opp i dagen, er ikke betongen og asfalten så sterk som den ser ut. Storbyen blir på nytt en villmark.

  cover bydyra
  Det er ingen ringere enn Thore Hansen som har tegnet coveret til plata. Han er kanskje aller mest kjent for tegningene i bøkene om sjøormen Ruffen, men har også selv skrevet og illustrert en rekke science fiction- og fantasybøker, samt mange egne fabler.