En Global Digital Festival!

  Karlsøyfestivalen er vanligvis en særdeles analog opplevelse, men sommeren 2020 er det dessverre (av åpenbare årsaker) ikke forsvarlig å samle hundrevis av festivalgjester på Karlsøy i Troms i 2020.

  Da verden stengte ned gikk festivalforeninga rett i tenkeboksen for å finne ut hvordan vi kan formidle den gode stemninga som vanligvis er på Karlsøyfestivalen, fra alle som bidrar på programmet, og helt hjem i stua til dere. Med en nybakt festivalkoordinator med mye kunnskap om streaming og internett på plass så ble vi raskt enige om at vi skal lage Karlsøyfestivalen Digital – En global digital festival med mening! 

  I løpet av fem dager i august så skal vi ta dere med på en nyskapende opplevelse med unike kunstopplevelser, brennaktuell debatt om motstandskamp og opprør rundt om i verden, masse innslag og flotte naturbilder fra Karlsøya og ikke minst, inspirerende og velklingende musikk med mening fra fjern og nær.

  Det blir konserter med mange Karlsøy-favoritter fra blant annet Oslo, Trondheim, Tromsø, Hellas (GR), Chiapas (MX), Portland (USA) og selvfølgelig Karlsøy i Troms. Vi har lagt opp den digitale festivalopplevelsen til å speile den analoge opplevelsen man får på en normal Karlsøyfestival der det skjer mer og mer utover festivaluka, en saftig kunstopplevelse på torsdagen og en heidundrandes feiring av positive motkrefter på fredag og lørdag med påfølgende reggaenachspiel i Sandvika natt til søndag. Torsdagen blir det tradisjonen tro galleriåpning på Galleri Carlsö med påfølgende konsert, som begge vil bli sendt på nettet.

  Tema for årets festival er OPPRØR! Festivalens seminarprogram strekker seg over alle fem dagene og vil ta for seg alt fra det folkelige opprøret mot dumping av gruveslam i Repparfjorden, sosiale bevegelser i Mellom-Amerika og Midtøsten til ANTIFA-bevegelsen i Europa og i USA. Onsdagen under festivalen sender vi fra blant annet Svartlamoen i Trondheim og Portland, Oregon. Lørdag 8. arrangerer vi hovedseminar om Opprør! på nett og alt strømmes til Facebook, Youtube og våre nettsider. 

  Vi slipper programmet hver dag fram mot festivalen så følg med på nettet. Velkommen til gledelig gjensyn med gamle og nye kjente rundt det digitale bålet fra 3. til 9. august!

  Følg Karlsøyfestivalen i digitale medier:

  Vel møtt på digital festival!

  www.karlsoyfestivalen.no