Karlsøyfestivalen – Opprør!

  karlsøyfestivalen mot strømmen

  For bare et drøyt halvår siden feiret Karlsøyfestivalen 20 år og det ble uten tvil en heidundranes feiring av positive motkrefter med konserter, kunstutstillinger, seminarer, workshops, barneprogram og ikke minst alle de fantastiske gjestene som kommer til den unike, lille øya vår hver sommer. Planene og programmet for årets festival har allerede vært i emning siden høsten og med vår rykende ferske Håndbok for Karlsøyfestivalen i hende var vi klare for å brette opp ermene og forberede på storinnrykk til hippieøya i Nord

  Men sånn gikk det altså ikke. 12. mars stengte samfunnet ned i Norge og etterhvert i store deler av verden. Alle ble sittende i hvert sitt hus eller andre krypinn i ukesvis og drømmen om en festival med hundrevis av lekne festivalgjester og nesten like mange bidragsytere virket fjernere og fjernere fra å kunne bli en realitet. De sosiale strømningene som skjedde på Facebook og nettet generelt de neste månedene sådde raskt et frø, som vokste til en spire og nå har blitt til et helt nytt konsept for årets festival:

  Først av alt. Det blir festival fra Karlsøya i sommer! Festivalforeninga har gått i seg selv og med tanke på at smittetoppen når Nord-Norge i slutten av august er vi veldig enige om at det ikke er så lurt å samle masse folk på Karlsøya i sommer, men fortvil ikke. Vi er i gang med planleggingen av en storstilt sending på nettet fra Festivalplassen, Golfstrømmen Aktivitetshus og andre steder på Karlsøya. I tillegg å vil vi gjøre så godt vi kan for å formidle vårt planlagte konsert-, kunst-, seminar- og barneprogram til alle de som sitter foran skjermen i de tusen hjem. Konserter og andre arrangementer vil foregå rundt om kring i landet (og verden!) og bli sendt direkte i våre kanaler på nettet 


  Vi vil skape ekte Karlsøystemning!
  Vi vil skape ekte Karlsøystemning på nettet!

  Vi synes også det er veldig trist å ikke kunne samles på Karlsøya for å feire alle positive motkrefter i starten av august, men vi har klokketro på at vi med denne sendinga blir et høydepunkt i festivalsommeren for ikke å si et lyspunkt i en tung tid for mange. Vi ønsker også at alle artister og kunstnere som har planlagt å opptre på festivalen gjør det over strømming og får betalt som avtalt, hvis ikke mer! Karlsøyfestivalen går mot strømmen og inviterer til digital festival med masse flotte bilder og fet konsertlyd over én hel uke, fra legendariske Karlsøy i Troms.  

  Streaming med Dømt fra Blitz i Oslo natt til første mai
  https://www.facebook.com/tvblitz/

  Tekniske forberedelser, tilrettelegging for konserter rundt om i landet og redaksjonelt arbeid er i gang og vi gleder oss til å vise fram den feteste konsertene, unike kunstnerne, naturopplevelser og mye spennende historisk materiale fra Karlsøy-arkivet.

  Vi har lenge hatt lyst til å fortelle mer fra fra øyas spesielle historie fra sagnet om Kong Karl og Kong Helge (som forteller om et gullhorn eller en gullskatt i form av en gullkalv som skal være nedgravd på øyas høyeste fjell) til raddispresten Alfred Eriksen som ledet kampen mot nessekongene og var første representant fra arbeiderbevegelsen i Nord-Norge på Stortinget og selvfølgelig masse stoff om hippieinvasjonen på 70-tallet. Det bare å glede seg til å nyte fantastiske Karlsøya, det beste av meningsfylt musikk og masse annet snadder direkte fra sofakroken. 

  Karlsøyfestivalen er også medarrangør i Kystopprørets liveaksjon på Facebook 5. mai. Sendinga er i skrivende stund akkurat har sendt sine siste toner fra den digitale skyen, men hvis du gikk glipp av sendinga så ligger den ute på Kystopprørets side på Facebook. Ikke bare det. Siste helg strømmet medlemmer i festivalforeninga to hele kvelder fra Blitz i Oslo med ikke mindre enn 7 konserter. Resultatet kan nytes på Blitz TV sin kanal på YouTuben. 

  Informasjon om hvordan programmet blir på digitalfestivalen kommer fortløpende på våre nettsider og på Facebook. Hvis folk har lyst til å bidra med eget innhold og gjøre det sjøl så vil vi gjerne at folk tar kontakt med festivalen på e-post eller i andre kanaler. 

  Vel møtt til digital Karlsøyfestival kjære publikum, artister, aktivister og alle andre mennesker som vil jobbe for at alle skal leve i en bedre verden på andre siden av den store pausen. 


  Stopp ranet av kysten!
  Karlsøykunstneren Hanne Synnøve Nilsens digitale utstilling på Kystopprørets aksjon på Facebook 5. mai
  https://www.facebook.com/kystoppror/